RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK kan droppe Annan-erstatter

Foto: Dag Langerød
Sist oppdatert:
Hvorfor kjøpe det man allerede har?

ROSENBORG-SPARTAK MOSKVA 4-0:

ELCHE (Nettavisen): Han spilte en solid kamp som defensiv midtbanespiller for Rosenborg mot Rapid Bucuresti, Markus Henriksen.

Tirsdag leverte han nok en strålende prestasjon i Annan-rollen.

Og plutselig kan Rosenborg tenke annerledes.

- Kan være løsningen
Hullet etter ghaneseren var stort, men i løpet av et par kamper i Copa del Sol-turneringen ser det ut til å være tettet. Av Markus Henriksen. I fjor ble Henriksen helt uventet en nøkkelspiller i RBK-laget. Nå kan han løse et nytt problem for trønderne.

Det innrømmer Rosenborg-treneren overfor Nettavisen.

- Markus kan være løsningen, ja. Jeg har hatt det i hodet en stund. Det betyr at vi ikke trenger å være helt fiksert på å hente en Annan-type når vi skal forsterke på midtbanen. Vi kan også se på midtbanespillere som kan konkurrere på andre plasser, sier Jan Jönsson.

- Må ikke lure oss selv
Rosenborg spilte en nærmest prikkfri kamp mot det russiske storlaget. De scoret fire mål på fem store sjanser, og slapp nesten ikke til sjanser imot.

Jönsson er imidlertid klar på at forsterkninger må til.

- Dette var bra. Dette var solid. Men vi må ikke lure oss selv. Vi har mistet mye kvalitet og rutine, og det skal erstattes, sier han.

Trønderne vil ikke kommentere noen navn, annet enn at Bakary Saré, som var innom på lån i fjor høst, er én av spillerne klubben vurderer. Stabæks Pontus Farnerud er et annet hett navn, og det spekuleres også i om Bjørn Helge Riise kan ende på utlån på Lerkendal.

- Ingen kommentar, sier Erik Hoftun om de to sistnevnte.

- Men vi skal i alle fall ha inn én midtbanespiller og én spiss.

Vil ha rollen
Markus Henriksen selv har imidlertid ingenting imot å fortsette som defensiv midtbanespiller.

- Det har gått veldig fint i de to kampene jeg har spilt nå, og jeg prøver å gjøre dette til Markus-rollen. Jeg vil gjerne ha den rollen hele sesongen, sier han til Nettavisen.

- Jeg føler at jeg har tatt store steg i duellspillet, og kan bruke litt av alt jeg er god på i rollen. At Janne (Jönsson) er fornøyd er bare bra. Det er positivt med skryt.

- Bør Henning Hauger føle seg truet på landslaget?

- Hehe. Det vet jeg ikke. Jeg håper bare jeg kan fortsette som i disse to kampene. Så får vi se hva som skjer, gliser Henriksen.

Rosenborg møter vinneren av Sjakhtar Donetsk og Nordsjælland i semifinalen av Copa del Sol.

RBKs lag: Örlund, Lustig, Høiland (Bjärsmyr), Wangberg (Lago), Dorsin, Henriksen, Åsen (Winsnes), Jamtfall, Skjelbred, Moldskred (Bakenga), Prica (Olsen).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere