Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-Kåre vil ha større motstand: - Savner at folk er ambisiøse

VIL HA MOTSTAND: Kåre Ingebrigtsen mener RBK blir bedre hvis konkurrentene blir bedre.
VIL HA MOTSTAND: Kåre Ingebrigtsen mener RBK blir bedre hvis konkurrentene blir bedre. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Rosenborg vant nok en gang «the Double». Nå etterlyser Kåre Ingebrigtsen at de andre norske lagene våger mer.

KONGSVINGER - ROSENBORG 0-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Jeg håper definitivt at norsk fotball blir bedre, og at det kommer flere lag som utfordrer oss. Det tror jeg er bra. Så skal vi jobbe for at det blir enda vanskeligere neste år, og så vidt jeg vet er det ingen som har vunnet «the double» tre år på rad. Vi er i toppen nå, vi skal være der neste år, men vi håper at serien ikke er avgjort i september, sier han til Nettavisen etter søndagens cupfinale.

Han har akkurat sikret Rosenborg «The Double» for andre sesong på rad. Det er en prestasjon ingen lag noensinne har klart før i norsk toppfotball på herresiden.

Rosenborg-treneren mener også de tjener på at det blir en tettere og jevnere Eliteserie neste år. Han etterlyser samtidig flere klubber med ambisjoner om å spille i Europa.

- Det er en del som roper om at vi har store ressurser og egentlig har gitt opp, men Leicester vinner Premier League. Det er vel noen klubber med mer ressurser enn dem. Noen må være tøffe nok i trynet og si de skal ta oss. Det er bare Molde som er tøffe nok i trynet og sier at de skal ta oss neste år. Flere må ha den ambisjonen, mener Ingebrigtsen.

VANT IGJEN: RBKs trener Kåre Ingebrigtsen blir gratulert av fotballpresident Terje Svendsen, kong Harald og statsminister Erna Solberg etter cupfinalen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Ullevaal Stadion.

Han etterlyser rett og slett at flere norske klubber på godt norsk «har baller» til å øke ambisjonsnivået.

- Man må tørre å satse. De fleste lag er fornøyd med å være mellom 4.- og 10.-plass. Da er de ikke involvert i noen verdens ting, sier «Bruttern» oppgitt.

- Jeg savner at folk er litt ambisiøse og tør å satse. Så får man heller strekke hendene i været i november og si at «det var ikke godt nok, vi ble nummer fire». Det handler om å vinne! Det er derfor vi holder på med dette her. Vi trener ikke tippeligalag for å være nummer åtte eller ni. Det har ikke noe med ressurser å gjøre, se på Kongsvinger. Det er mange med mer ressurser enn dem, men de spiller seg til cupfinale, sier Ingebrigtsen engasjert.

Han kikker bort på pressesjef Harald Pedersen og smiler lurt. «Nå roter jeg det sikkert til her», flirer RBK-treneren.

På spørsmål om hvilke klubber han mener bør melde seg på i gullkampen, trekker han frem flere.

- Molde er der, vi håper Vålerenga får litt trykk med ny stadion, spesielt klubbene fra storbyene må ha ambisjoner om det. Og så har vi han i Skien som prater mye, men der ble det stille på høsten, flirer Ingebrigtsen med referanse til Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

FÅTT MED DEG DISSE?

Også Rosenborg-spiller Pål André Helland etterlyser at de andre eliteserieklubbene utvikler seg. Men det er ikke Rosenborgs ansvar, mener han.

- Det er opp til de andre å ta opp jakten nå, for vi har satt standarden, og vi blir enda bedre til neste år. Da har de en lang vei å gå, de andre også, sier han til Nettavisen.

Ingebrigtsen mener uansett vi ikke skal svartmale situasjonen totalt.

- I fjor var både vi og Molde i Europa. I år er vi ett minutt mot APOEL unna å være der, sier han.

Rosenborg-treneren går nå inn i en periode mellom sesong som ofte innebærer kjøp og salg av spillere. Flere av RBK-spillerne skal stå på blokka til større klubber.

- Hvor mange anser dere som maks å selge?

- Det kommer an på pris. I fjor solgte vi Alexander Søderlund og Ole Selnæs, og så mange flere enn det skal vi ikke slippe. Vi skal ha bra kontinuitet i laget vårt og slåss i toppen neste år også, sier RBK-sjefen til Nettavisen.

- Regner du med det forsvinner to fra elleveren?

- Jeg kan selge hele elleveren. Spørsmålet er bare hvem. Men med de prestasjonene vi har gjort har det blitt vanskeligere å få tak i spillere fra oss. Vi har gått opp noen hyller i pris, og da har vi skremt bort en del. Det er litt ålreit.

- Hvilke spillere anser du som mest aktuelle for å bli solgt?

- Jeg ble jo litt redd for Pål (André Helland) igjen nå, flirer Ingebrigtsen.

- Fotballen er jo ferskvare. Jonas (Svensson) er der og har vært interessant, vi har mange klubber som ser oss hele tiden. Nå håper jeg spillerne drar langt, langt unna på ferie. Jeg håper de blir med Alex (Gersbach, fra Australia) på ferie, spøker Ingebrigtsen.

LES OGSÅ:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!