RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

RBK-keeper klar for dansk toppklubb

Sist oppdatert:
Alexander Lund Hansen (27) forlater Rosenborg til fordel for dansk superliga.

Rosenborgs dyktige andrekeeper har skrevet under en treårskontrakt med den danske toppklubben Odense.

27-åringen var uten kontrakt etter årets sesong, og det var tidlig i høst klart at keeperen kom til å forlate trønderklubben på grunn av lite spilletid.

- OB er en stor klubb og har ambisjoner om være i toppen av dansk fotball. De leder også serien akkurat nå, sier Lund Hansen til klubbens nettsider.

Seriemester med bismak
Keeperen fikk tre kamper for Rosenborg denne sesongen, noe som var nok for å kalle seg seriemester. Han innrømmer imidlertid at det har vært kjedelig å sitte på benken brorparten av sesongen.

- Ja, det har det vært. Det er ikke artig å sitte på benken når man føler man har noe å bidra med, sier han.

Den danske klubben har to norske spillere på laget fra før. Både Atle Roar Håland og Espen Ruud har bidratt positivt for klubben som leder den danske superligaen etter de 15 første kampene.

Må kjempe mot United-keeper
Konkurransen om førstelagsplass er imidlertid ikke noe svakere i Odense enn den var i Rosenborg. Klubben har fire keepere på førstelaget, og tidligere Manchester United-keeper, Roy Carroll, er førstevalget mellom stengene til de danske serielederne.

- Jeg vet ikke så mye om ham, men han har et stort navn. Jeg er forberedt på å ta den konkurransen, og jeg er jo ganske tålmodig av meg. Jeg skal vise at jeg er god nok til å få spille, sier Lund Hansen, som trener med RBK frem til 27. november.

Lund Hansen er samboer med Byåsens utvilsomme håndballener, Gøril Snorroeggen. Danske klubber har lenge siklet etter å sikre seg den høyvokste bakspilleren. Kanskje vil det være mer aktuelt nå? Håndballspillerens kontrakt med Byåsen går ut til sommeren.
(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere