RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen(t.h) og assistenttrener Erik Hoftun (t.v) og keepertrener Jørn Jamtfall hentet inn danske Emil Nielsen til Rosenborg.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen(t.h) og assistenttrener Erik Hoftun (t.v) og keepertrener Jørn Jamtfall hentet inn danske Emil Nielsen til Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

RBK-kjøp måtte sove i bilen

Danske Emil Nielsen gleder seg til å komme til Trondheim og RBK etter det han omtaler som et turbulent år.

Den danske 20-åringen signerte i juli en fireårskontrakt med Rosenborg. Avtalen gjelder først fra 1. januar neste år, hvilket betyr at spissen skal spille høstsesongen for sin nåværende klubb Roskilde.

Nielsen er forberedt på at overgangen blir stor når ferden går til Trondheim over nyttår, men er ikke bekymret for at omstillingen fra nivå to i dansk fotball skal bli for krevende.

– Det er uten tvil stor forskjell på nivået. Derfor er det kanskje sunt at jeg blir i Roskilde dette halvåret og spiller fast i 1. divisjon, slik at jeg får et høyere nivå i beina. Det er et stort sprang fra Roskilde til Rosenborg, og jeg er veldig klar over at man må venne seg til tempoet. Jeg er også innforstått med at jeg nok får sjokk i starten, fordi det kommer til å gå betydelig hurtigere. Men når jeg har trent litt, skal jeg nok komme opp i rett tempo, sier Nielsen til tipsbladet.dk.

Presset økte

20-åringen legger videre ikke skjul på at han har vært gjennom et begivenhetsrikt år både på fotballbanen og i privatlivet. Forrige sesong ble han toppscorer i 2. divisjon avdeling øst i Danmark med 34 mål, og fikk særlig mye medieomtale da han underveis i sesongen gjorde 15 mål på fem kamper.

– Det kom mer press, mer medieomtale og mer søkelys på meg. Selv syntes jeg bare det var gøy at jeg fortsatte å score mål. Jeg elsker å kjenne presset, og det var kjempeartig å bli landskjent og å bli nevnt utenfor landets grenser, sier den blivende RBK-spilleren.

I fjor høst bodde 20-åringen fortsatt hjemme hos sine foreldre, men det siste året har budt på store omveltninger også på den fronten.

Måtte bo i bilen

– Plutselig skulle barndomshjemmet mitt selges, så vi hadde ikke noe sted å bo, og jeg kunne ikke bo der hvor foreldrene mine flyttet. Det var ikke plass til meg, så jeg måtte bo alle mulige steder. Hos venner og iblant i bilen. Så det er ikke så ille å plutselig skulle til Norge. Jeg gleder meg bare, sier Roskilde-spissen.

Målet på lang sikt er å spille i Premier League. Forhåpentligvis er Trondheim et stoppested på veien dit. Samtidig har den familieorienterte 20-åringen også en annen drøm.

– Min drøm er å kjøpe tilbake huset vårt, så de gamle ikke behøver å tenke på det. Som person er jeg veldig stille og rolig, og penger er ikke det viktigste for meg. Jeg drømmer om å hjelpe familien min så mye som mulig, fordi de har det vanskelig, sier han. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere