RBK-komet med landslagsmål

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

Markus Henriksen debuterte på U21-landslaget med brask og bram.

11.08.10 20:16

KROATIA U21 - NORGE U21 4-1:

Markus Henriksen var for ett år siden et ukjent navn for de aller fleste. Men etter at han i vår fikk tillit fra Erik Hamrén i Rosenborg, har trønderen tatt store steg.

Unggutten takket nemlig for tilliten med å etablere seg som et soleklart førstevalg på Rosenborgs midtbane og Henriksen har også scoret flere viktige mål for serielederen denne sesongen.

Forrige uke ble han tatt ut på U21-landslaget, etter å ha vært i storslag hele sesongen. Henriksen hører egentlig hjemme på G18-landslaget, men skulle nå altså få prøve seg på et høyere nivå.

Onsdag var det dermed duket for 18-åringens debut for U21-landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia på bortebane. De norske U21-gutta har ikke gjort det godt tidligere i kvalifiseringen, og var allerede før kampen i Kroatia sjanseløse på en plass i neste sommers EM-sluttspill i Danmark.

Heller ikke onsdag ble det noen stor norsk dag, men da var det i alle fall gledelig at unge Henriksen viste at han hører hjemme på det nivået.

Etter U21-uttaket ble nemlig Rosenborg-spilleren lansert som en kandidat til A-landslaget av Ola By Rise, og prestasjonen på onsdag tilsier at Henriksen ikke har langt igjen før han blir aktuell også der.

Norge lå under 2-0 til pause, men sju minutter ut i andreomgangen var Henriksen på plass og sørget for norsk redusering.

Det hjalp imidlertid lite. Norge fikk ingen flere mål, og åtte minutter før full tid var det Kroatias Dejan Lovren som kunne sett sitt andre mål for dagen. På overtid kom også Norges fjerde baklengsmål, da innbytter Damir Kreilach la på til 4-1.

Dermed var Henriksens mål det mest positive sett med norske øyne. Det norske laget ligger dermed på nest sist i gruppe 7. Bak seg har de kun Kypros, mens Kroatia overtok gruppeledelsen med seieren.

Slovakia er nummer to, etterfulgt av Serbia.

PS. Norges kaptein, Thomas Rogne, måtte forlate banen allerede etter 26 minutter. Celtic-stopperen ble erstattet av Moldes Vegar Forren. Det er dårlig nytt med en skade for Rogne nå, rett før den skotske serien begynner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.