*Nettavisen* Sport.

RBK og Start bøtelagt

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

RBK straffes for supporteroppførsel og Start for sendrektighet.

21.11.11 15:50

Start er ilagt en bot på 30.000 kroner fordi klubben rapporterte om bytte av hovedtrener 21 dager for sent, samt at hovedtreneren ikke oppfylte kravene til formell kompetanse.

Hovedtrenere i Tippeligaen er nemlig pålagt å ha formell kompetanse i form av Uefa Pro-lisens. Mons Ivar Mjelde har kun Uefa A-lisens og har derfor ikke høy nok trenerutdannelse for å kunne trene et tippligalag.

I en pressemelding fra NFF skriver Doms- og Sanskjonsutvalget at sørlandsklubben ble underrettet om manglende oppfyllelse av lisenskriteriene ved flere anledninger. Klubben skal likevel ikke ha tatt dette til etterretning.

- Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at klubben befinner seg på øverste nivå i norsk herrefotball og at overholdelse av frister og etterlevelse av klubblisensreglementet må forventes av en klubb på dette nivået, skriver utvalget i pressemeldingen.

Rosenborg er ilagt en bot på 25.000 kroner fordi klubbens supportere avfyrte en kinaputt etter cupkampen mot Aalesund den 13. august.

- Utvalget finner det bevist at Rosenborg-tilhengere har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse. Utvalget legger således til grunn at Rosenborg-tilhengere i NM-kampen mellom Aalesund og Rosenborg etter kampen har brukt pyroteknikk på tribunen til Rosenborgs supportere, heter det i pressemeldingen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag