RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

RBK og Start bøtelagt

Sist oppdatert:
RBK straffes for supporteroppførsel og Start for sendrektighet.

Start er ilagt en bot på 30.000 kroner fordi klubben rapporterte om bytte av hovedtrener 21 dager for sent, samt at hovedtreneren ikke oppfylte kravene til formell kompetanse.

Hovedtrenere i Tippeligaen er nemlig pålagt å ha formell kompetanse i form av Uefa Pro-lisens. Mons Ivar Mjelde har kun Uefa A-lisens og har derfor ikke høy nok trenerutdannelse for å kunne trene et tippligalag.

I en pressemelding fra NFF skriver Doms- og Sanskjonsutvalget at sørlandsklubben ble underrettet om manglende oppfyllelse av lisenskriteriene ved flere anledninger. Klubben skal likevel ikke ha tatt dette til etterretning.

- Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at klubben befinner seg på øverste nivå i norsk herrefotball og at overholdelse av frister og etterlevelse av klubblisensreglementet må forventes av en klubb på dette nivået, skriver utvalget i pressemeldingen.

Rosenborg er ilagt en bot på 25.000 kroner fordi klubbens supportere avfyrte en kinaputt etter cupkampen mot Aalesund den 13. august.

- Utvalget finner det bevist at Rosenborg-tilhengere har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse. Utvalget legger således til grunn at Rosenborg-tilhengere i NM-kampen mellom Aalesund og Rosenborg etter kampen har brukt pyroteknikk på tribunen til Rosenborgs supportere, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere