RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK snudde etter Hamrén-nei

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Da Erik Hamrén ikke ville forlenge kontrakten sin, innså trønderne at slaget om svensken var tapt.

TRONDHEIM (Nettavisen): Onsdag kom meldingen de aller fleste har ventet på lenge. Erik Hamrén blir svensk landslagssjef, og forlater Rosenborg senest 1. september 2010.

Les også: Skal trene både Sverige og RBK

For dem som var til stede da Erik Hamrén lørdag kommenterte bruddet i forhandlingene mellom RBK og det svenske fotballforbundet sist fredag, kom ikke nyheten som noen overraskelse.

Rosenborg, derimot, har i det lengste insistert på at Hamréns framtid lå i Rosenborg. Men også der skjønte man at Hamrén var tapt allerede da svenskenes fotballpresident Lars Åke Lagrell drakk kaffe med Rosenborg-treneren i Trondheim mandag i forrige uke.

- For oss ble det avgjørende at han ikke ville forlenge kontrakten sin med oss, sier Rosenborgs styreleder Terje Svendsen til Nettavisen.

- Ville ha kontroll på prosessen
Det har ikke vært noen hemmelighet at Rosenborg har jobbet i hele høst med å forlenge Hamréns avtale, som strakk seg ut 2010. Forhandlingene var kommet langt da den svenske landslagsjobben ble ledig.

- Vi hadde diskutert betingelser, og var i ferd med å gå inn i realitetsforhandlingene. Det vil si at forhandlingene var kommet inn på et mer konkret nivå, men så dukket to landslagsjobber opp, sier Svendsen.

For i tillegg til den svenske landslagsjobben var Hamrén også en het kandidat til den norske sjefsjobben. Der ga imidlertid Rosenborg klar beskjed til toppfotballsjef Nils Johan Semb om at det ikke var aktuelt å slippe Hamrén til NFF.

Men da muligheten til å ta over Sverige dukket opp, var Hamrén bestemt. Forhandlingene om forlengelsen stoppet og Rosenborg var i grunnen sjanseløse på å beholde sin svenske suksesstrener. Hamrén ville til Sverige.

Etter dette var Rosenborgs eneste mål å holde kontroll på en «uønsket forhandlingsprosess», slik Svendsen omtaler det.

- Vi ville som sagt helst forlenge med Erik, men da det ikke var aktuelt, måtte vi i det minste ha kontroll på prosessen. Det føler vi at vi hadde, og løsningen som vi har kommet fram til var i så måte god, forklarer Svendsen.

Rådførte seg med spillere
For Rosenborg får nå beholde Hamrén som hovedtrener til ut august neste år. Og Svendsen erkjenner at løsningen ikke er optimal, men mener det var et poeng å ha med seg Erik Hamrén fram til kvalifiseringen til Europa. Ledelsen i Rosenborg rådførte seg samtidig med sentrale spillere i klubben, deriblant Roar Strand og Mikael Dorsin.

- Det var et poeng for oss å ha med Hamrén til kvalifiseringen til Europa. Vi har rådført oss med klubbens spillerutvalg, kaptein og visekaptein. I tillegg har vi bedre tid til å kjøre en grundig prosess i jakten på ny trener, ettersom Erik blir med oss lenge i 2010, fortsetter Svendsen.

Også sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, mener at løsningen ble så bra som den kunne bli, og mener at Hamrén blir med klubben i den viktigste perioden av sesongen.

- Vi har et klart mål om å komme oss til Europa, etter å ha misset i år. Juni, juli og august er i utgangspunktet de mest avgjørende månedene i sesongen vår, og da er Hamrén sjef, sier Hoftun til Nettavisen.

Vil ta seg god tid
Og jakten på ny trener startet allerede onsdag. For nå er RBK klokkeklare på at de skal ha ny trener.

- Nå kan vi gå ut og si at vi skal ha en ny trener. Dette skal vi bruke god tid på , og kjøre samme grundige prosess som da vi hentet Hamrén hit, sier Svendsen.

Hoftun blir en sentral mann i den prosessen, og den tidligere stopperkjempen er fornøyd med å få god tid.

- Vi skal se etter noen som kan føre videre det arbeidet som er begynt i Rosenborg. Vi har et bra fundament som står stødig, og vi har gode spillere. Så får vi se hvilke kandidater vi får på blokka, avslutter Hoftun.

Les også: Hareide åpner for Rosenborg
Les også: Kan si nei til Drillo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere