RBK-stjerne slakter NFF

Foto: AMDI THORKILD (Ap)

Men Kris Stadsgaard bør nok ta en prat med sine egne sjefer først.

26.08.10 17:56

KØBENHAVN/TRONDHEIM (Nettavisen): I forkant av oppgjøret mellom Rosenborg og FC København i kampen om billett til gruppespillet i Champions League, raste debatten i Norge om hvorvidt det var bra for norsk fotball at Rosenborg kvalifiserte seg.

Onsdag kveld kunne i alle fall Martin Andresen og hans meningsfeller være godt fornøyde, mens Rosenborg og alle andre som håpet på trøndersk avansement måtte bite i det sure eplet.

For Rosenborg tapte mot et bedre lag da FC København vant 1-0 på hjemmebane og gikk videre på bortemål. Etter en svak førsteomgang der danskene til tider kjørte over Rosenborg, scoret de ett mål og det var til slutt nok.

Les også: Eggen kunne ikke erstatte Skjelbred

Dårlig tilrettelagt
Men selv Rosenborgs midtstopper Kris Stadsgaard måtte erkjenne at FCK var det beste laget onsdag kveld, var han langt ifra enig i at danskene er et bedre lag.

For Stadsgaard kunne ikke skjule sin irritasjon over det han mener er dårlig tilrettelegging for Rosenborg i forbindelse med den viktige kvalifiseringen.

For der FC København spilte kamp lørdag mot Lyngby, var Rosenborg i aksjon et døgn senere mot Molde. Det betyr 24 timer mindre hvile og ifølge Stadsgaard kan dette ha vært noe av årsaken til at FCK lenge så mye piggere ut enn RBK.

- Vi var slitne, vi spilte søndag, mens FCK spilte lørdag. Vi får ikke noe hjelp fra fotballforbundet. 24 timer betyr mye, sier Stadsgaard til Nettavisen.

Les også: Ståle skjelte ut pressen etter RBK-triumfen

Gjør det i Danmark og Premier League
Den danske midtstopperen er meget skuffet når Nettavisen snakker med ham på flyplassen en times tid etter at Rosenborg forlot Parken i København uten å ha nådd målet om Champions League.

For mens det danske fotballforbundet har lagt til rette for at FCK skal få mest mulig restitusjon før kvalikkampene, har Rosenborg fått en noe ugunstig oppladning.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor ikke NFF kan endre slik at vi får bedre oppladning, når det er så viktig at vi går videre. De gjør det i Danmark, men også i blant annet Premier League, sier en frustrert Stadsgaard.

- Det er ikke tilfeldig at de gjør det slik alle andre steder, så hvorfor ikke i Norge?

Arrangementssjef i fotballforbundet, Dag Vestlund, forstår ikke kritikken.

- Vi kontakter alltid klubbene som skal ut i Europa, og spurte dem om de ønsket alle kampene på lørdag. Vi fikk til svar at de ønsket å spille lørdag hvis de skulle spille kamper i Europa tirsdag, men at det var greit å spille søndag hvis de skulle spille i Europa onsdag. Dermed fikk de det som ønsket, og senere hørte vi aldri noe mer fra dem, sier Vestlund til Nettavisen.

Ifølge Vestlund har NFF tradisjon for å tilrettelegge opplegget for klubber som spiller i Europa. Derfor er blant annet Rosenborgs kamp mot Viking, om to uker, allerede lagt til lørdag. I tilfelle trønderne hadde kvalifisert seg for gruppespillet i Mesterligaen, og dermed skulle spille tirsdag i sin første Mesterliga-kamp i gruppespillet.

Les også: Eggen: - Riktig lag gikk videre

VI tok oss ikke tid
Stadsgaard, som spilte en god kamp mot FCK, mener likevel at tett kampprogram ikke er den eneste grunnen til at Rosenborg til slutt ikke klarte å slå ut danskene.

- Vi kjørte for ekstremt på kontringene våre, og tok oss ikke tid til å holde ballen i laget iblant, forklarer midtstopperen.

Samtidig som Stadsgaard ser på mulige forklaringer til at Rosenborg var så langt unna FCK på onsdag, er han tydelig på at han ikke leter etter unnskyldninger.

Typisk dansk
For Rosenborg-spilleren er klar på at FCK var det beste laget i Parken.

- De spiller typisk dansk, har god bevegelse og hurtig langs bakken. De var bedre til å holde på ballen enn oss. Vi hadde troen og fikk noen halvsjanser, og en stor ved Roar Strand, sier han.

Men det ble aldri noe mål i Parken for trønderne og dermed var det FCK som kunne juble da kampen var slutt.

Dermed blir det Europa League på Lerkendal i høst, mens debatten om hva som er bra for norsk fotball sannsynligvis vil fortsette.

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.