*Nettavisen* Sport.

RBK stopper Vikings seiersrekke

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Vi tviler sterkt på at Viking tar sin fjerde strake seier i dag. Sjekk tippetipsene.

26.06.11 12:08

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: I dag slår Godset tilbake
Oddstips 2: Kriselaget taper igjen
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Søndagskupongen er delt mellom Tippeliga og Adeccoliga, og det er mange utfordringer som må løses.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan spilles nederst i artikkelen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Viking – Rosenborg
To lag som har funnet formen etter en begredelig start på sesongen. Viking har to strake trepoengere i serien og har krabbet opp fra bunnplassen og forbi Sogndal. Tok seg også videre i cupen på bekostning av Haugesund onsdag. Kom under 0-2 tidlig, men reddet ekstraomganger etter en meget sterk opphenting på bortebane.

Viking må nok en gang klare seg uten Patrik Ingelsten, Tomasz Sokolowski, Tommy Knarvik og André Danielsen.

Rosenborg har med sine 15 poeng tatt 3 flere enn Viking, men med én kamp til gode på de fleste andre i serien, er det mulig å klatre flere hakk opp fra den nåværende 9. plassen. De to siste seriekampene har vært tilnærmet årsbeste, men trønderne ble reddet av et sent mål mot LSK i cupen onsdag og klarte ikke å avgjøre før i straffekonken.

Daniel Fredheim Holm, Michael Jamtfall, Jon Inge Høiland og Boti Goa ute for RBK.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-1-seier til RBK, mens det ble poengdeling i møtet på Lerkendal.

Begge lagene spilte 120 minutter i cupen onsdag, og det tar på i en periode med meget tett kampprogram. Normalt skal RBK, med sin bredere stall og rutine, takle slike situasjoner bedre enn et ungt og skadeplaget Viking-lag. UB.

2. Odd – Molde
Etter fire seriekamper uten seier (0-3-1), ble det endelig tre Odd-poeng borte mot Fredrikstad forrige runde. Med 13 poeng på 11 kamper er det likevel bare 2 poeng ned til Sogndal på sisteplass. Ledet 1-0 i cupen mot FFK onsdag og var best i første omgang, men ble tatt på senga det første kvarteret etter hvilen og tapte til slutt 1-2.

Molde er i kanonform og leder ligaen med 23 poeng på 12 kamper (Tromsø ett poeng bak har spilt én kamp mindre). Hvilte mange av de beste spillerne i cupkampen mot Hønefoss onsdag. Lå lenge under 0-1, men snudde til 3-1 takket være en god sluttspurt.

Mattias Andersson (kne), Fredrik Semb Berge (lår) og Torgeir Børven (rygg) er "som vanlig" ute for Odd.

Hos Molde er Magne Hoseth uaktuell grunnet karantene, og Børre Steenslid og Christian Steen er fortsatt skadet. Emil Johansson ble fredag solgt til Groningen.

Forrige sesong ble det uavgjort i begge lagenes møter.

At Molde fikk hvilt flere av nøkkespillerne i cupen var svært viktig i denne hektiske tippeligaperioden, og vi tror det bidrar til minst ett poeng i kveld. UB.

3. Start – Vålerenga
Etter 3-2 over Fredrikstad for to runder siden, den første seieren på sju forsøk i serien, ble det et nytt tap mot et Haugesund-lag som spilte store deler av andre omgang med 10 mann forrige runde. Dermed kommer nedrykksstreken stadig nærmere for Start, og det skiller nå bare ett poeng ned til Viking på nest sisteplass.

Bare timer før kampstart for onsdagens cupmøte med tittelholder Strømsgodset, takket trener Knut Tørum for seg. Det ble likevel 1-0 og avansement takket være en sterk laginnsats i en kamp der sørlendingene tidvis ble presset av et ineffektivt Godset-lag.

Hos Start er Olufemi Oladapo, Branislav Milicevic og Birger Madsen uaktuelle. Avni Pepa er også trolig ute. Fredrik Strømstad og Petter Bruer Hanssen ser imidlertid ut til å rekke matchen.

Kampprogrammet er som sagt svært tett om dagen, men Vålerenga har hatt godt av noen runder med fri. 2-0 over Sarpsborg liknet årsbeste, og ettersom VIF for lengst er slått ut av cupen, hadde Martin Andresens mannskap også spillefri onsdag.

Fredrik Stoor er ute i minst åtte uker etter kneoperasjon. Luton Shelton er tilbake i troppen etter å ha vært på landslagsoppdrag for Jamaica de siste ukene.

Ekstremt målrike kamper mellom disse lagene forrige sesong; VIF vant 8-1 på Ullevaal, mens møtet i Kristiansand endte 5-3 til Start. Vær obs på at Vålerenga aldri har tatt poeng på Sør arena etter at Start flyttet dit før 2007-sesongen.

Dette er en svært åpen kamp, og vi garderer helt ut. HUB.

4. Strømsgodset – Haugesund
Strømsgodset har falt utenfor medaljeplass etter to strake tap. Ligger nå på fjerdeplass med fire poeng opp og én kamp til gode på Molde. Røk også ut for Start i cupen onsdag, i en kamp de ikke var noe dårligere enn hjemmelaget.

André Hanssen, Krister Aunan (karantene), Omar Elabdellaoui og Jo Inge Berget er ute hos hjemmelaget.
Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Gustav M. Wikheim, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Razak Nuhu.

Haugesund var klart best mot Start sist, men ble presset bakpå siste halvdel av andre omgang som følge av Banguras utvisning. Klarte likevel å hale i land en viktig 1-0-seier. Ligger på 6. plass med 17 poeng på 12 kamper, men er nødt til å forbedre bortestatistikken dersom den sterke plasseringen skal beholdes eller forbedres. På fremmed gress er det nemlig blitt beskjedne 1-0-4 og 2-11 i målforskjell.

Ledet 2-0 mot Viking i cupen onsdag, men ble slått ut etter ekstraomganger. Ifølge trener Jostein Grindhaug var flere av spillerne helt tomme for energi mot slutten av kampen.

Alexander Søderlund og Jacob Sørensen skadet seg i cupkampen mot Viking, og denne duoen samt meget viktige Nikola Djurdjic regnes som usikre. I tillegg soner midtbanesliteren Umar Bangura karantene for rødt kort.

Lagene møtte hverandre tre ganger forrige sesong. Godset vant begge hjemmekampene, mens det ble 2-2 i Haugesund.

Dette er en ypperlig mulighet for Strømsgodset til å komme tilbake på rett spor etter en periode med skuffende resultater; Haugesund har vært plaget av store skadeproblemer nesten hele sesongen, og de gjenværende spillerne har virkelig måttet stå på i det hektiske programmet de siste ukene. Viking-kampen sitter nok ennå i hos en del spillere, og vi nøyer oss med H til hjemmesterke Strømsgodset.

Se utfyllende omtale av kampen i dagens oddstips: Godset slår tilbake

5. Tromsø – Stabæk
Det meste har gått på skinner for Tromsø denne sesongen, men den siste uken har vært mindre god. Gikk på sesongens første tap forrige runde. Bortekampen mot Rosenborg var jevnspilt, men det holdt ikke helt inn da trønderne satte inn sluttspurten, og 1-1 ble til 1-3 i løpet av kampens siste minutter. Ble dermed passert av Molde på tabellen, men med én kamp mindre spilt er tabellteten fortsatt innen rekkevidde.

Onsdag ble det et svært overraskende, men ikke veldig ufortjent, 0-1-tap for Alta i cupen. Stilte uten (små)skadde spillere som Kara, Miika Koppinen og «Mos», men trioen er tilbake i kveld. Saliou Ciss er dermed eneste fravær.

Stabæk hadde mye av spillet mot Viking sist, men klarte ikke å stå imot siddisenes kjappe kontringer og tapte 0-1. Har falt ned til 5. plass med 19 poeng på 12 kamper. Legg merke til at Stabæk har gjort det langt bedre på fremmed gress enn hjemme i Telenor Arena denne sesongen (4-1-1 borte og 2-0-4 hjemme).

Er ute av cupen og hadde derfor spillefri onsdag. Troppen er også skadefri.

Tromsø vant begge de innbyrdes kampene forrige sesong, men statistikken over lagenes 14 møter på Alfheim viser 6-3-5 i favør Stabæk.

Begge lagene spiller på kunstgress, så Tromsø har ikke den samme hjemmefordelen som de har mot de fleste andre lagene i serien. Og ettersom Stabæk har vært gode borte i år og møter et Tromsø-lag som ikke er helt i slag garderer vi fullt ut. HUB.

6. Asker – Randaberg
De siste sju kampene er hentet fra Adeccoligaen.

Asker falt mange plasser på tabellen etter to strake tap (stygge 1-4 borte for Sandnes Ulf nest sist), men 2-1-seieren over Kongsvinger i midtuken sendte den nyopprykkede klubben opp på femteplass, bare ett poeng bak serieleder Hødd. Kongsvinger-kampen var jevnspilt og sjanserik, men seieren kom på et omdiskutert straffespark i sluttminuttene.

Randaberg ligger sist med 5 poeng på 12 kamper. På fremmed gress er det blitt skrekkelige 0-0-6 og 4-26 i målforskjell. Alle de tre siste kampene har endt med tap, og det slippes inn 3-4 mål i hvert oppgjør om dagen.

Randaberg må klare seg uten toppscorer Torger Motland (fire mål) og Jan Fabiano Kristiansen (fast i forsvaret) grunnet karantener.

Selv om begge er nykommere i Adeccoligaen og Randaberg drar nytte av å ha hatt spillefri onsdag, skal det være så stor klasseforskjell på lagene at vi setter ren H.

7. Bodø/Glimt – Mjøndalen
Glimt spilte 3-3 borte i et spennende oppgjør mot Alta forrige runde og hadde et formidabelt press i andre omgang etter en svak første omgang. Startet sesongen elendig, men har klatret opp på 9. plass med 16 poeng på 12 kamper. Fredag ble det klart at Cato André Hansen, som har 3-1-1 etter at han overtok ansvaret midlertid etter Kåre Ingebrigtsen, er ansatt som hovedtrener.

Mjøndalen var i ferd med å tape terreng etter en sterk start på sesongen, men har gjenvunnet formen og står med fire poeng på de siste to (1-1 mot Hønefoss og 1-0 borte over Strømmen). Ligger ett poeng over Glimt på 7. plass.

Mjøndalen vant begge møtene mellom disse lagene forrige sesong.

Vi tror mest på Glimt i dag, men et Mjøndalen i god form er i stand til å knipe poeng. HU.

8. Bryne – Kongsvinger
Etter fire strake uten seier (0-2-2), ble det endelig tre poeng i en flott snuoperasjon borte mot Nybergsund forrige runde. Ligger på fjerdeplass, men det skille bare ett poeng opp til lederlaget Hødd.

Må klare seg uten den viktige angriperen Marius Helle (karantene). Christer Fjellstad og Tommy Eide Møster stod over mot Nybergsund sist, og det er uvisst om de rekker dagens kamp. Langtidsskadde Esben Ertzeid er derimot med i troppen igjen, og Tommy Høiland er tilbake etter karante.

Kongsvinger stod også med fire kamper uten seier (0-3-1) før søndagens 4-0 over Løv-Ham. Ledet lenge borte mot Asker i midtuken, men tapte til slutt 1-2 etter omdiskutert straffespark.

Ligger på en skuffende 11. plass med 15 poeng, noe som kan forklares med en meget svak bortestatistikk (1-0-4). Må klare seg uten forsvarsspilleren Marius Pierau (karantene) og den skadde trioen Henry Joseph Shindika, Kai Olav Ryen og Gøran Wigum.

Bryne har et godt tak på Kongsvinger hjemme, og statistikken for de siste 12 kampene viser 9-2-1. H.

9. HamKam – Hødd
Før sesongen var det nok få som hadde tippet at dette skulle bli toppoppgjøret i 13. runde. Men de to nyopprykkede lagene leder faktisk ligaen med 21 poeng på 12 kamper, og formen er meget god for begge.

HamKam har vunnet seks på rad etter en svak innledning på sesongen, mens Hødd bare har ett tap i serien i år (5-6-1).

Hjemmelaget har ingen karantener eller skader av betydning, får vi opplyst fra HamKam-leiren. Hos Hødd er Dag Roar Ørsal fortsatt ute med skade.

Hødd har virkelig sprudlet i det siste, og vi ser oss nødt til å gardere helt ut selv om HamKam virker uovervinnelige om dagen. HUB.

10. Hønefoss BK – Alta
Hønefoss er inne i en god periode og har klatret mange plasser på tabellen de siste fire rundene (3-1-0). Ligger for tiden på 5. plass med 19 poeng på 12 kamper.

Alta varierer veldig i prestasjonene om dagen og har falt ned til 10. plass med sine 16 poeng. Ble presset kraftig av Bodø/Glimt i andre omgang sist, men klarte å hale i land ett poeng. Gjorde en heroisk innsats mot Tromsø i cupen onsdag og avanserte til kvartfinalen med 1-0 foran en full Finnmarkshall med entusiastiske hjemmesupportere.

Cuptriumfen sitter nok fortsatt både i beina og hodet til Alta-spillerne, og vi tror Hønefoss, som hadde spillefri onsdag, vinner denne viktige kampen. H.

11. Løv-Ham - Sandnes Ulf
Løv-Ham sliter voldsomt denne sesongen og ligger nest sist med seks poeng. I juni er det blitt fire strake tap, og opp til sikker plass skiller det ni poeng. Økonomien er elendig, og publikum svikter laget (187 tilskuere på forrige hjemmekamp). Og som om det ikke var nok elendighet fra før, så ble kaptein Erlend Storesund skadet forrige runde. Han er trolig ute i tre-fire uker. Mats Olsen er også skadet.

Sandnes er i kanonform og står med fire strake trepoengere, senest 4-1 over Asker. Har klatret opp på 6. plass, og det skiller bare tre poeng opp til Hødd. Legg merke til at Sandes ”aldri” spiller uavgjort, og statistikken for de siste 20 kampene viser 9-0-11.

Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 2-2, mens Løv-Ham vant 2-1 borte.

Vi gambler litt her og setter ugardert B.

12. Strømmen - Nybergsund Trysil
Strømmen startet sesongen friskt, men har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene. Ligger under streken med 15 poeng på 12 kamper, men i denne jevne serien skal det bare et par raske trepoengere til før man plutselig er med i medaljekampen.

Nybergsund har tatt ett poeng mindre enn Strømmen og ligger dermed tredje sist. Ledet mot Bryne i forrige runde, men fikk problemer da jærbuene skrudde opp tempoet og tapte til slutt 1-2. Sundets bortestatistikk er for øvrig ingen hyggelig lesing: (0-0-5 og 7-17 i målforskjell).

Forrige sesong vant lagene hver sin bortekamp.

En dag må det snu for Sundet på bortebane, og vi garderer derfor HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.06.2011 17:55
1. Viking - Rosenborg U B
2. Odd - Molde U B
3. Start - Vålerenga H B
4. Strømsgodset - Haugesund H
5. Tromsø - Stabæk H U
6. Asker - Randaberg H
7. Bodø/Glimt - Mjøndalen H U
8. Bryne - Kongsvinger H
9. HamKam - Hødd H U B
10. Hønefoss BK - Alta H
11. Løv-Ham - Sandnes Ulf B
12. Strømmen - Nybergsund IL-T H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.06.2011 17:55
1. Viking - Rosenborg U B
2. Odd - Molde U B
3. Start - Vålerenga H U B
4. Strømsgodset - Haugesund H
5. Tromsø - Stabæk H U B
6. Asker - Randaberg H
7. Bodø/Glimt - Mjøndalen H U
8. Bryne - Kongsvinger H
9. HamKam - Hødd H U B
10. Hønefoss BK - Alta H
11. Løv-Ham - Sandnes Ulf B
12. Strømmen - Nybergsund IL-T H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.