RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: RBK.no

RBK-stopperens mirakelkur

Sist oppdatert:
Kris Stadsgaard har et helt spesielt våpen i kampen mot kneproblemene.

TRONDHEIM (Nettavisen): I en liten beholder, som bringes fra Danmark av mor Stadsgaard, ligger preparatet Kris Stadsgaard (22) mener har fått has på kneproblemene hans.

Så hva inneholder den hemmelighetsfulle boksen?

- Det er nypepulver. Jeg blander det ut med vann og drikker det. Det smaker ikke godt, men etter at jeg begynte å bruke det for halvannet år siden, har jeg ikke hatt problemer med kneet, sier Kris Stadsgaard til Nettavisen.

- Ikke nok poeng
Det vil si: Han har ikke hatt føling med ”springerkneet” (jumpers knee) som holdt ham borte fra fotballbanen i nesten to sesonger. Mot Tromsø fikk han vondt i menisken, men dansken trener som vanlig så lenge han ikke får annen beskjed fra klubbens medisinske apparat.

På fotballbanen har 22-åringen imponert i det siste. Både mot Fredrikstad, Vålerenga og Tromsø har midtstopperen fremstått som en klar forsterkning for RBKs startellever.

- For meg personlig synes jeg det har gått OK. Poengmessig er det ikke OK. Det er overraskende og skuffende at vi ikke vinner flere kamper. Vi burde helt klart hatt flere poeng, sier han.

Glemte pulveret
Likevel trives han svært godt i Trondheim. Både på grunn av måten han har blitt tatt i mot på av RBK og fordi han igjen har utsikter for fast førstelagsspill uke ut og uke inn.

Etter en skadeplaget periode etter gjennombruddet i Nordsjælland og et mislykket opphold i italienske Reggina, er suksessen i Trondheim sårt tiltrengt for den sympatiske dansken.

Håpet er nå at nypepulveret beholder sin magiske effekt.

- Det har bestemt en effekt. På et tidspunkt glemte jeg å ta det i tre dager, og da kjente jeg det i kneet med en gang, sier Stadsgaard med et smil.

Interessant for RBK-legene
- På tide å få mor på besøk snart?

- Ja, det er hun som kjøper det med for meg. Så det er snart på tide å få henne opp til Trondheim, humrer han.

RBKs medisinske apparat har fattet interesse for Stadsgaards mirakelkur, mest av alt for å tilfredsstille nysgjerrigheten om hva boksen faktisk inneholder.

- Dette var nytt for meg, men det er veldig mye som fungerer mellom himmel og jord, som heller ikke vi har oversikt over, sier medisinsk ansvarlig Håkon Schwabe til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere