*Nettavisen* Sport.

RBK-topp forlater skuta

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Terje Svendsen stiller ikke til gjenvalg som styreleder.

15.11.11 16:29

Terje Svendsen stiller ikke til gjenvalg som styreleder i Rosenborg ved neste årsmøte. Det melder trønderklubben tirsdag.

Svendsen har sittet som styreleder i klubben siden 2006, men etter tre perioder har han altså bestemt seg for at nok er nok.

Det er en stor ære å få være styreleder i Rosenborg og jeg har hatt en fantastisk tid. Samtidig er det også et krevende verv, og jeg har derfor meddelt valgkomiteen om at jeg ikke stiller til gjenvalg. Det er nok også min familie veldig glade for, sier Terje Svendsen til RBK.no.

- Beskjed i september
Beslutningen om å ikke stille til gjenvalg tok han for en tid tilbake.

- Jeg ga valgkomiteen beskjed om at jeg ikke ønsket gjenvalg i september, men selv bestemte jeg meg allerede for et knapt år siden, sier han.

- Er det noen saker du angrer på?

- Det finnes det alltid, og etterpåklokskapen er den enkleste vitenskapen som finnes. Men det finnes saker som jeg skulle gjort annerledes. For eksempel i 2008 når vi investerte for mye, og da vi i 2007 sa nei til å innføre sign-on fee og mistet Dorsin og Koppinen, forteller Svendsen.

Ny daglig leder
Tidligere i år ble det også klart at daglig leder Nils Skutle forlater RBK-skuta.

Skutle og styret i Rosenborg har de siste årene hatt dialog om et lederskifte i klubben og ble enige om at den daglige lederen skulle fratre sin stilling før sommeren.

Rosenborg-styret har derfor den siste tiden vært gjennom en prosess med å finne Skutles erstatter. Denne prosessen har Svendsen vært sentral i.

- Jeg ansetter ikke ny daglig leder, det er det styret som gjør. Den ansettelsen er en lengre prosess som i likhet med andre viktige prosesser i styret ikke kan stoppe opp selv om vi nærmer oss et valg, sier Svendsen.

Årsmøtet i Rosenborg avholdes på nyåret. Etter årsmøtet er altså Terje Svendsens seks år lange periode som styreleder i Rosenborg over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag