RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-treneren: - Vi er ikke påskrudd i det hele tatt

TOMHENDT HJEM: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen fikk ikke med seg poeng tilbake fra Bodø.
TOMHENDT HJEM: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen fikk ikke med seg poeng tilbake fra Bodø. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bodø/Glimt ut av nedrykkssonen etter skrell mot serielederen.

BODØ/GLIMT - ROSENBORG 1-0:

Kåre Ingebrigtsen fikk for alvor fart på trenerkarrieren da han ledet Bodø/Glimt i perioden 2008-2011.

Søndag kveld fikk Rosenborg-treneren en vanskelig retur til nordlandsbyen med storklubben fra hjembyen sin. Tabellen viste topp mot bunn, men det var det svært lite som minnet om på Aspmyra.

Bare fem minutter var spilt da tidligere RBK-spiller Trond Olsen, noe heldig, skjøt inn 1-0 til vertene. Skuddet fra utkanten av 16-meteren var ikke av det beste slaget, men skiftet retning på Hólmar Örn Eyjólfsson.

Bakerst i Rosenborg-buret var André Hansen sjanseløs på å avverge baklengsmål. Tross massevis av målsjanser ble scoringen utrolig nok kampens eneste.

- Honnør til spillerne

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen. Vi skulle selvfølgelig ha punktert det på slutten med et par-tre store sjanser. Jeg er fornøyd med å slå et så godt lag som Rosenborg, som har vært helt suverene, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2 etter kampslutt.

Kåre Ingebrigtsen var mest skuffet over hvordan laget hans framsto i begynnelsen av kampen.

- Det som skuffer meg mest er de første fem minuttene. Vi er ikke påskrudd i det hele tatt og lar Glimt få score et mål. Etter det har vi ballen hele tida, men er litt urolige med ball, er unøyaktig. I dag var det litt slurv og var ikke gode nok til å få marginene med oss. da ble vi straffet,  sa RBK-treneren.

Flust av sjanser

Både den første omgangen og store deler av den andre fortsatte med en rekke målsjanser i begge ender av banen. Men flere scoringer måtte publikum finne seg i å vente lenge på.

For Rosenborg var Tobias Mikkelsen mye involvert i det RBK skapte, men dansken lyktes ikke med å finne veien til mål. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

MATCHVINNER:  En jublende Trond Olsen feirer sitt og Bodø/Glimts avgjørende mål på Aspmyra mot Rosenborg.

Det gjorde heller ikke Glimt-angriper Fitim Azemi, verken med hodet eller da han ble spilt gjennom aleine med Hansen etter sidebyttet. Ved sistnevnte anledning valgte Azemi å bruke utsiden av foten og skjøt svakt utenfor.

RBK hadde på sin side et mulig straffespark de skulle hatt da Fredrik Midtsjø ble dyttet overende i Glimt-feltet i andre omgang.

- Den er soleklar. Hadde den vært midt på banen, så er det jo frispark. Men vi har mer enn nok målsjanser til å score. Vi må hjem å ha skuddtrening, påpekte Ingebrigtsen overfor TV 2.  

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen så elevene sine ta en flott skalp borte mot Vålerenga i forrige serierunde. Tilbake i nord bygde mannskapet hans videre på den nyvunnede selvtilliten og ga tabelltopp Rosenborg samme behandling.

Sørloth-storspill

Den utleide Rosenborg-spissen Alexander Sørloth la ned en stor jobb for bodøværingene i kampen. Både publikum og TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen trakk fram19-åringen som banens bestemann.

Akkurat da klokka passerte 90 minutter bommet Fitim Azemi nok en gang på en gigantsjanse. RBK-målet var vidåpent da Sørloth la inn fra venstre, men den tidligere Follo-toppscoreren sleivet ballen langt utenfor.

Likevel holdt Bodø/Glimts ledelse helt inn. De gulkledte kunne juble for sin første serieseier over Rosenborg siden de snøt trønderne for fjerdeplassen i siste serierunde i 2008.

Hjemme i Bodø hadde ikke Glimt vunnet mot RBK på hele 36 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere