RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-Trondsen senket gamleklubben og feiret slik

HYSJET: Anders Trondsen valgte å feire slik mot Stabæk-fansen etter å ha scoret mot gamleklubben. Det ble ikke populært.
HYSJET: Anders Trondsen valgte å feire slik mot Stabæk-fansen etter å ha scoret mot gamleklubben. Det ble ikke populært. Foto: Skjermdump Eurosport Player
Sist oppdatert:
Rosenborgs Anders Trondsen (23) hisset på seg sine gamle supportere etter denne feiringen. Etter kampen tar han seg selv i forsvar.

STABÆK - ROSENBORG 0-1:
NADDERUD STADION (Nettavisen): På Nadderud søndag sørget han for kampens eneste scoring og valgte å feire ved å gjøre «hysj-tegnet» mot sine gamle supportere.

Det hjalp neppe på frustrasjonen hos Stabæk-fansen at Trondsen valgte å feire målet rett foran dem på Nadderuds langside.

- Jeg er ikke så populær blant dem, så det var en ekstra motivasjon for meg. Jeg må innrømme at det smakte ekstra godt, sier Trondsen til Nettavisen etter kampen.

Se høydepunkter fra kampen her (NA+)

Trondsen, som spilte for søndagens motstander fra 2012 til 2015, ble aldri satset på som midtbanespiller i Stabæk, og valgte derfor å fortsette karrieren i Sarpsborg. Etter å ha slått gjennom der ble han forrige sesong hentet til RBK.

- De synger mye rart, da må jeg få lov til å ta igjen når jeg scorer. Det er slik fotballen er. Det er bare gøy, sier Trondsen til Eurosport etter kampen.

Strålende RBK-scoring

Søndag kveld var det duket for topp mot bunn når Rosenborg gjestet Stabæk på Nadderud stadion. Den avgjørende scoringen etter 50 minutters spill kom etter strålende angrepsspill av Rosenborg.

Trønderne spilte seg flott frem på venstresiden hvor Birger Meling, forøvrig også en tidligere Stabæk-spiller, kom på en strålende overlapp og slo 45-grader ut. Der stod Anders Trondsen mutters alene og plasserte ballen kontant i mål.

Etter målet løp midtbanespilleren direkte mot hjemmefansen på Nadderud og hysjet mot dem. Det falt åpenbart ikke i smak hos ”de blå” fra Bærum, som ble meget irriterte og buet på Trondsen gjennom resten av kampen.

Forrykende start

Kampen startet i et forrykende tempo og begge lagene skapte store sjanser. Best i gang var det dog hjemmelaget som kom, og skapte kampens første store mulighet etter 13 minutter. Da ble Franck Boli spilt gjennom og han rundet Rosenborg-keeper Andre Hansen, men ivorianeren virket å miste balansen og satte dermed ballen i stolpen.

Tre minutter senere var spissen på ferde igjen, men skuddet ble heroisk reddet på strek av RBK-stopper Even Hovland. Ballen spratt derimot tilbake til Boli igjen, men nok en gang skøyt spissen i stolpen. Etter kampslutt tar angriperen noe av skylden for at laget hans tapte.

- Jeg skal score minst et mål i dag. Hadde jeg gjort det, kunne vi fått et helt annet resultat i dag. Det er utrolig skuffende, sier en nedbrutt Boli til Nettavisen.

MATCHVINNER: Anders Trondsen jubler etter at han ga Rosenborg ledelsen 1-0 i kampen mellom Stabæk og Rosenborg på Nadderud stadion søndag.

Etter bærumsklubbens brente sjanser var det trønderne sin tur til skape store muligheter. Et kvarter ut i kampen var Anders Trondsen farlig frempå med et skudd fra skrå vinkel, men Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk avverget. Kun fem minutter senere fikk Pål Andre Helland en stor mulighet til å stange Rosenborg i ledelsen, men Sayouba stoppet forsøket på strålende vis nok en gang.

Ti minutter før pause var det ikke Stabæk sin sisteskanse som stod i veien, men tverrliggeren når Tore Reginiussen steg til værs på en corner og stanget til. Nærmere kom ingen av lagene før halvtid, men det var en langt jevnere affære enn det tabellen før kampen tilsa.

Sjansefattig omgang

Om første omgang inneholdt mange store sjanser til begge lag, så ble den andre omgangen mer sjansefattig. var den andre omgangen svært sjansefattig. Foruten om scoringen til Anders Trondsen så var det ikke mye å skrive hjemom etter hvilen.

Etter at Rosenborg tok ledelsen kontrollerte de kampen og tok færre sjanser enn hva de gjorde før scoringen. Begge lag skapte likevel noen halvsjanser hver, men det ble ingenting ut av disse. Stabæk forsøkte å sette inn et sluttspurt, og på overtid fikk de fikk de en brukbar mulighet da Jeppe Moe avsluttet fra kloss hold, men Andre Hanssen reddet greit. Dermed endte det opp med tre nye poeng for trønderne, og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen synes kampen var et steg i riktig retning.

- Det løsnet offensivt i dag. Vi skaper klart flere målsjanser i dag, og kommer i de riktige posisjonene til å score mål. Det Birger Meling gjør på målet kunne vi gjort flere ganger i løpet av kampen. Hadde pasningene og innleggene vært like presis som da, kunne vi scoret langt flere mål, forteller Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

Trenerkollega Toni Ordinas var heller ikke fornøyd med hvordan laget utnyttet sjansene sine, men synes likevel spillerne hans fortjener honnør etter kampen.

- Vi spiller en kjempekamp i kveld, og skaper flere store sjanser. Kampen sett under ett er ganske jevn, og tatt i betraktning at vi møter et av landets beste lag, er jeg velig fornøyd, sier Ordinas til Nettavisen.

Likevel klarer ikke spanjolen å skjule skuffelsen helt etter kampslutt.

- Scorer vi på noen av de gigantsjansene vi har i første omgang, så blir kampen en helt annen. Mål preger fotballkamper. Det er naturligvis utrolig bittert, men vi får ta med oss at vi er på høyde med Rosenborg i dag.

Lover festfotball 16.mai

Til onsdag er det duket for fotballens nasjonaldag i Norge, når Eliteseriens tiende serierunde går av stabelen 16.mai. Da drar Stabæk den korte veien til hovedstaden for å gjeste Vålerenga på Intility Arena, mens Rosenborg tar imot Lillestrøm på Lerkendal. Da lover Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg skal levere god gammeldags festfotball i Trondheim.

- Mot Lillestrøm skal vi bygge videre på det vi viste i dag. Da blir det festfotball og forhåpentligvis masse mål på Lerkendal. Jeg kan garantere et angrepslystent RBK, avslutter Ingebrigtsen engasjert til Nettavisen.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere