RBK vil ha svensk keeper

Foto: Geir Olsen/ Scanpix

Daniel Örlund har gjort en strålende sesong i målet til svenske AIK. Nå kan Rosenborg bli neste stopp.

Senest i mandagens toppkamp i Allsvenskan mot IFK Göteborg viste Örlund sin klasse med flere avgjørende redninger. Den sterke innsatsen har fått RBK til å plassere 29-åringen høyt på sin ønskeliste.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Vi har tre keepere, og kontrakten til to av dem utløper etter årets sesong. Derfor kommer vi til å forsterke med en ny keeper. Daniel Örlund er veldig bra, sier sportsdirektør til Erik Hoftun til Svenska Dagbladet.

Sterk i Fredrikstad
Han innrømmer at trondheimsklubben bet seg merke i Örlunds kvaliteter allerede da han var utlånt til Fredrikstad i fjor.

– Han var meget dyktig, konstaterer Hoftun.

Også Örlunds agent Patrick Mörk bekrefter interessen fra Trondheim.

– De vil ha ham, men Daniel må også ville dette, sier han – og signaliserer at det ikke er opplagt at 29-åringen ønsker å fortsette karrieren i trønderhovedstaden.

RBK kan i tillegg få kamp om keeperens signatur.

– Det er flere klubber som har vist interesse for ham, også utenfor Skandinavia. Vi får se om han bytter klubb i sommer eller etter sesongen. Daniel har ikke hastverk – i og med at det går bra på banen og han spiller for en bra klubb, sier Mörk.

Rekordjevn serie
Daniel Östlund fikk ni kamper for Fredrikstad i fjor. Deretter vendte han tilbake til AIK. Denne sesongen har han vært sterkt medvirkende til at klubben er med i kampen om seriegullet i Sverige.

AIK ligger i øyeblikket på tredjeplass på tabellen, men er bare to poeng bak ledende IFK Göteborg. Samtidig skiller det bare sju poeng mellom de sju øverste lagene, hvilket gjør kampen om medaljene sjeldent jevn etter 14 spilte serierunder. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.