RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK vraker Hamrén-formasjon

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Sist oppdatert:
Fem kamper ut i sesongen er det «på gjensyn» til 4-4-2.

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg har ikke lignet seg selv i serieåpningen, og i Trondheim har Adresseavisen i flere dager etterlyst en formasjonsendring fra trener Trond Henriksen - med henvisning til at selv ikke Erik Hamrén kan trene Rosenborg over telefon.

Spillerne har også vært misfornøyde, men nå ser det ut til at alle får viljen sin og at RBK igjen blir å finne i 4-3-3 formasjon mot Stabæk.

- Nå har det gått litt tungt i 4-4-2, så da er det naturlig at vi ser på andre ting. Uten at vi har bestemt oss for noe som helst, er alt assisterende sportsdirektør Erik Hoftun sier om saken.

Ønskes velkommen
Hoftun og Henriksen hadde et møte med påtroppende trener Erik Hamrén om formasjon og spillestil i forrige uke. Da var ordlyden at de skulle fortsette i 4-4-2, som står den nye hovedtrenerens hjerte nærmest.

Etter tapet mot Tromsø hjemme (0-1), har imidlertid misnøyen vokst.

TV-kommentator Roar Stokke er blant dem som ønsker den gamle RBK-formasjonen velkommen tilbake.

- Jeg tror at det for Trond og Erik (Hoftun) ville vært enklere å lære bort den formasjonen de selv har i ryggmargen. De har en kultur for 4-3-3 i Rosenborg, de kan det og det er enklere å jobbe videre med nå enn å adoptere 4-4-2, sier Stokke til Nettavisen.

- Vent på Hamrén
Han var selv tilhenger av å bytte til 4-4-2 i høst, men etter å ha sett det i praksis har skiftet mening.

- Da ville jeg gjerne se Steffen Iversen og Yssouf Koné sammen på topp, men når man ser at det ikke fungerer, er det bedre å gå «back to basic» for Rosenborg.

Nå vil i stedet Stokke at Rosenborg holder seg til det gamle og kjente frem til Erik Hamrén ankommer byen og han selv kan lære bort 4-4-2 fra grunnen av.

- Jeg er 100 prosent sikker på at det vil være den beste løsningen for de to (Trond og Erik Hoftun) - og for RBK som klubb - å vente til den nye treneren er klar på feltet.

Røper ingen ting
RBK-trener Trond Henriksen ville ikke innrømme noe formasjonsbytte onsdag, men sa i stedet følgende:

- Vi hadde en helt vanlig fotballøkt i dag. Jeg tenker hele tiden mulige løsninger for RBK. Hovedsaken er å skaffe mer bredde i spillet vårt og de kan enten skje via brede vinger eller ved hjelp av sidebackene.

Så ble han spurt om han var mer engasjert på feltet fordi spillerne ble drillet i 4-3-3.

- Jeg er engasjert samme «søttern» hvordan vi spiller. Jeg spiller five-a-side også - og da spiller vi ikke 4-4-3 - men jeg er engasjert for det, svarer Henriksen.

Dette kan bli laget mot Stabæk (4-3-3): Rune Jarstein - Fredrik Stoor, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Abdou Razack Traoré - Alexander Tettey, Vadim Demidov, Marek Sapara - Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Øyvind Storflor.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere