*Nettavisen* Sport.

RBK vraket Vidic

Foto: (PA/Scanpix)

Trente med Rosenborg i 1999 – fikk ikke kontraktstilbud.

03.05.11 13:07

Manchester United-kaptein Nemanja Vidic kunne blitt RBK-spiller. I 1999 var han på prøvespill i Rosenborg sammen med sin bror, men imponerte ikke nok til å få kontrakt.

Det er Rosenborgs egen hjemmeside som tirsdag forteller denne noe spesielle historien.

- Jeg husker det så vidt, ja. Det var to serbiske brødre som prøvespilte, den ene var spiss og den andre var stopper. Jeg husker de som veldig hyggelige gutter, men tror ikke noen av dem ble tilbudt kontrakt, sier sportslig leder Erik Hoftun – som var krumtappen i RBK-forsvaret på den tiden, en tid da trønderne selv var et lag å frykte i Champions League.

- Utmerket seg ikke
Hoftun husker også Vidic som midtstopper på Røde Stjerne-laget Rosenborg slo i 2003.

- De utmerket seg ikke voldsomt, mener jeg å huske, men stopperen var den beste av de to, sier Fredrik Winsnes, som også spilte i Rosenborg i 1999.

Ola By Rise var assistenttrener under Nils Arne Eggen da unge Vidic var på besøk.

Humret for seg selv
- De var på et par treninger på gressbanen ved Brakka. Men slik jeg husker det, var det ikke noe organisert prøvespill. Jeg tror de var innom flere enn oss. Men jeg husker jeg humret litt for meg selv når jeg så at han ble klar for Manchester United, sier By Rise til RBK.no.

Kanskje var det best for Nemanja Vidic at han ikke havnet i Rosenborg. Nils Arne Eggen hadde ingen tradisjoner for å sette unge, urutinerte spillere inn i nøkkelroller i sitt velsmurte RBK-maskineri, og det var under Eggen heller ingen fordel å ha utenlandsk pass.

Eggen ville ha et lag av trøndere for trøndere. Han kom ganske langt med det utgangspunktet, selv om det fort ble innslag av både nordlendinger, østlendinger og til og med vestlendinger i RBK-laget.

PS. 1999 var året da Rosenborg feide Borussia Dortmund av banen på bortebane og vant sin Champions League-gruppe.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag