RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBKs verste motstander

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bli ikke overrasket om Start slår Rosenborg.

Begge står med full pott etter første serierunde, og de fleste tror Rosenborg vinner greit mot Start på Lerkendal mandag kveld.

Men kanskje tar ekspertene feil.

Følg Rosenborg-Start fra minutt til minutt i Nettavisens livesystem fra 19.00.

Ingen lag tar nemlig flere poeng mot Rosenborg enn det sørlendingene har gjort de siste årene.

Siden Tom Nordlie rykket opp med Start til Tippeligaen før 2005-sesongen har sørlendingene nemlig spilt åtte kamper mot trønderne. Det har endt med fire seirer og fire tap. De ofte så nederlagsdømte sørlendingene tar altså 1,5 poeng i snitt mot Rosenborg.

Det er bedre enn alle andre i Tippeligaen.

- Tør å spille eget spill
I fjor var det Start også det eneste laget i Tippeligaen som slo Rosenborg.

- Gode statistikker er alltid bra å ta med seg, sier Start-spiss Ole Martin Årst til Nettavisen.

- Nå gjelder det for vår del å utnytte det ettersom det har vært uttalt fra RBK-hold at de vil revansjere seg etter i fjor. Vi er imidlertid offensive i hodet, legger han til.

Forrige gang Årst var ordentlig frisk, i 2007, scoret han selv også mot Rosenborg både som Tromsø- og Start-spiller.

I fjor scoret Mads Stokkelien, Bernt Hulsker og Christian Bolanos Starts mål, de to siste i 88. og 90. minutt, mens Trond Olsen scoret begge Rosenborgs mål.

- Du nevner åtte kamper og fire seirer. Det er såpass mange kamper at jeg vil si at det ikke er helt tilfeldig, sier Start-direktør Svein Matta Mathisen til Nettavisen.

- Men Start er et spillende lag. De siste årene har vel kjennetegnet også vært at vi har hatt tøffe trenere. Ja, vi har gått på noen stygge smeller borte, men vi tør å spille vårt eget spill. Vi legger ikke opp alt etter Rosenborg. Så nei, jeg tror ikke det er tilfeldig. Vi er ikke redde for å prøve, legger han til.

Spørsmålet er om Start kan overraske igjen. Både på Lerkendal og i Tippeligaen.

- Vi ligger i grisgrendte strøk i forhold til de som er meningsbærere innen fotballen her til lands Derfor vil det kanskje overraske mange om vi lykkes. Det er imidlertid ikke nødvendig å prate om sånt nå. Vi møter Rosenborg, Molde, Vålerenga, Brann og Odd på de fem neste kampene. Etter det kan vi snakke, sier Matta.

Godset nest verst
Strømsgodset tar for øvrig nest mest poeng av Tippeliga-lagene mot Rosenborg. Drammens-laget står med to seirer, to uavgjorte og to tap mot trønderne siden 2005, noe som gir et snitt på 1,33 poeng per kamp.

Foruten de nyopprykkede lagene, Haugesund, Hønefoss og Kongsvinger, som ikke har møtt Rosenborg i serien de siste fem årene, er det kun to lag som står uten seirer mot Rosenborg i samme periode: Odd Grenland og Sandefjord.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere