RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Rade reddet RBK

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Svensken kom inn, scoret og ble utvist.

SANDNES ULF - ROSENBORG 1-1: Sandes Ulf har markert seg positivt i Tippeligaen så langt etter det overraskende opprykket til Tippeligaen.

Rogalendingene er fremdeles ubeseiret på hjemmebane og heller ikke gullkandidat Rosenborg var i stand til å knekke koden på Sandnes Stadion.

Kampen endte 1-1, etter scoringer av Aksel Berget Skjølsvik og Rade Prica, noe som betyr at Rosenborg er tilbake på toppen av Tippeligaen ettersom Strømsgodset tapte i Aalesund.

- Surt med ett poeng
Janne Jönsson sa seg fornøyd med ett poeng på det han kalte en dårlig dag, mens Sandes Ulf-trener Asle Andersen hang litt med hodet etter uavgjort mot trønderne.

- Før kampen ville jeg vært fornøyd med ett poeng. Men slik andreomgangen utviklet seg, er det litt surt å stå her med ett poeng. Men jeg er fornøyd med den heroiske innstillingen til spillerne, sa Asle Andersen til TV2 etter kampen.

Også Tommy Høiland, som skaffet Sandnes Ulf straffespark, var misfornøyd med at det bare ble med ett poeng mot RBK.

- Det er utrolig kjipt å få et slikt mål imot på slutten. Alle springer til de holder på å dø utpå der. Det kommer vi til å plukke mye poeng med utover i sesongen, konstaterte han.

Grå førsteomgang
RBK startet brukbart, og Fredrik Midtsjø var på vei gjennom ved et par anledninger, men RBK-kometen ble til stadig vinket av for offside på sine gjennomløpninger i første omgang.

Gjestene klarte å etablere et lite trøkk mot Sandes midtveis i den første omgangen, men vertene fikk alltid en touch på ballen eller en blokkering, som gjorde at det aldri ble store målsjanser.

Janne Jönsson følte at noe måtte gjøres og tok ut Mohammed-Awal Issah til fordel for Rade Prica ved pause.

Overraskende ledelse
Da mange forventet at det var trønderne som skulle gire opp og avgjøre kampen i den andre omgangen, skjedde det stikk motsatte. Så uforutsigbar er årets tippeliga.

Tommy Høiland stakk i bakrom og ble felt av en utrusende Daniel Ørlund. Dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Fra 11 meter gjorde ikke Aksel Berget Skjølsvik noen feil og plasserte inn 1-0 til ekstatisk jubel fra hjemmepublikummet i Sandnes.

Prica på godt og vondt
Derfra og ut handlet det meste om Rade Prica både på godt og vondt.

Den svenske spissen hamret først inn utligningsmålet helt nede ved stolpen fra drøyt 20 meter etter at Daniel Fredheim Holm hadde gjort forarbeidet.

Prica fikk imidlertid ikke fullføre kampen. Helt nede ved hjørneflagget valgte han å klippe ned Steinthor Freyr Thorsteinsson og mottok dermed sitt andre gule kort.

Derfra og ut skjedde det ingenting og RBK er dermed fremdeles ubeseiret i årets tippeliga, mens Sandnes fremdeles er ubeseiret hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere