RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real ble ydmyket i El Clasico

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Storkampen mellom Real Madrid og Barcelona blir aldri kjedelig.

REAL MADRID - BARCELONA 1-3:

Enkelte beskriver det som det største årlige oppgjøret i europeisk fotball.

El Clasico. Kampen mellom Real Madrid og Barcelona i La Liga.

Den inneholder alt som gjør fotball så elskverdig: Stjernespillere. Spektakulære prestasjoner. Scoringer. Dramatikk. Rivalisering. Legendarisk stemning.

Den 163. utgaven av storoppgjøret ble spilt på Santiago Bernabéu lørdag og skilte seg på ingen måte fra historien.

Det første målet kom etter et halvt minutt. Real Madrid gikk opp i ledelsen på sin egen hjemmebane. Stemningen var ellevill.

Barcelona kom tilbake. Scoret ett, to og tre. Snudde kampen. Vant på bortebane. Stemningen var ellevill.

Guardiola fortsatt ubeseiret på Santiago Bernabéu
Real toppet La Liga før oppgjøret, med 37 poeng mot Barcelonas 34. Med seier ville de hvitkledte få en solid luke på tabellen. Men tre poeng til Barca ville det igjen bli spenning i spansk fotball.

Hjemmelaget gikk opp i ledelsen allerede etter et halvt minutt, da Victor Valdés rotet det til i Barca-målet og Karim Benzema banket inn 1-0.

Barcelona tok etter hvert over initiativet etter den grusomme kampstarten, og utlignet ved Alexis Sánchez. Arkitekten het selvfølgelig Lionel Messi.

Etter pause snudde gjestene kampene da Xavi - som for øvrig spilte sin 600. kamp for katalonierne - puttet til 2-1.

Pep Guardiola har aldri tapt på Santiago Bernabéu som Barca-manager og hadde åpenbart ingen planer om å endre den statistikken. Barcelona så seg aldri tilbake, og før kampen var over rakk de å fastsette resultatet til 3-1. Det skjedde på en fantastisk kontring, som ble avsluttet med et nydelig hodestøt fra Cesc Fàbregas.

Real gjorde en hederlig innsats, men klarte ikke å unnvære José Mourinhos første tap på eget gress.

Messi fortsatt best
Stillingen er nå 68-64 til Real Madrid i den historiske sammenhengen. Målforskjellen teller 164-155. Barcelona spiser stadig innpå. De sju siste seriekampene mellom de to har endt med seks Barca-seiere og én uavgjort.

Duellen mellom Cristiano Ronaldo og Messi ble igjen vunnet av Barcelona-magikeren. I El Clasico-sammenheng har argentineren scoret utrolige 13 mål på 15 kamper. Han troner sesongens toppscorerliste sammen med, ja, Ronaldo. Rivalene står begge med 17 nettkjenninger. Ronaldo var imidlertid ganske unsynlig i lørdagens storoppgjør.

Men én kamp mindre spilt ligger Real Madrid nå på tabellens andreplass med like mange poeng som Barcelona, men med dårligere målforskjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere