RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
POPULÆR: Det ser ut til å bli utsolgt når Martin Ødegaard og Real Madrid kommer til Norge.
POPULÆR: Det ser ut til å bli utsolgt når Martin Ødegaard og Real Madrid kommer til Norge. Foto: Javier Lizón / Efe (NTB scanpix)

Real Madrid-billetter rives vekk i rekordfart

Sist oppdatert:
Vålerenga solgte 6000 billetter på 40 minutter.

Mandag kveld skrev Nettavisen om hvor mye det vil koste deg å se oppgjøret mellom Vålerenga og Real Madrid i Oslo 9. august.

Billettprisene til kampen kan kanskje oppfattes som stive? De billigste billettene koster 495 kroner (pluss et gebyr på 32 kroner), mens de dyreste tribunebillettene koster 995 kroner (pluss et gebyr på 42 kroner).

Det ser imidlertid ikke ut til at dette har skremt folk fra å sikre seg billett for å se Martin Ødegaard, Cristiano Ronaldo og de andre stjernene.

6000 på 40 minutter
Tirsdag kveld opplyser nemlig markedssjef i Vålerenga, Lars Smith, til Nettavisen at hele 18.500 billetter av 27.200 nå er revet vekk. Tirsdag var første dag billetter til kampen lå ute for åpent salg for alle.

- Salget har gått bra. I løpet av de første 40 minuttene solgte vi 6000 billetter. Det ga en pekepinn på hvilken vei dette ville gå. Vi har fått en pangstart på salget og det ser absolutt lovende ut med tanke på å få et utsolgt stadion, sier Smith.

Tidligere har Vålerenga hatt klubber som Manchester United, Liverpool og Barcelona på besøk, men Smith har aldri opplevd en slik interesse som osloklubben nå opplever rundt privatkampen med Real Madrid.

- Jeg tror vi aldri har solgt så mange billetter på første dag. Dette er vel første gang siden de møtte RBK at Real Madrid er i Norge, sier Smith.

- En norsk 16-åring har vel litt effekt på salget, også, kanskje?

- Ja, jeg tror Ødegaard skaper voldsom interesse. Det ser vi også med landslaget. Når både ham og et galleri med stjerner kommer til Norge, vekker det interessen hos mange unge. Det er tross alt første gang vi har en nordmann i verdens største fotballklubb, sier markedssjefen.

Stjernegaranti?
- De andre stjernene kommer, også, da?

- Det som er vår fordel her, er at når vi møter Madrid, har de bare én uke igjen til seriestart. Det er ingen som er på ferie eller opptatt med store mesterskap på det tidspunktet. Så det ser lovende ut med tanke på at alle stjernene vil være til stede på Ullevaal stadion, sier Smith til Nettavisen.

Ønsker du å se kampen fra en losje eller VIP-plass, må du imidlertid belage deg på å bli skuffet. De billettene er så godt som utsolgt.

- Det stemmer. De dyreste VIP-billettene er utsolgt. Det er noen få muligheter igjen, men de dyreste billettene gikk først, sier Smith.

- Hva med tribunebillettene?

- Erfaringsmessig er det de dyreste og billigste som blir solgt først der. Billettene i hver ende av prissjiktet. Vi oppfordrer selvsagt folk til å ikke sitte på gjerdet. Dette er en «happening», sier markedssjefen.

- Ikke dekket
Til tross for godt billettslag på første dag, er Vålerenga avhengig av nærmest utsolgt på Ullevaal for at utgiftene skal dekkes.

Smith fortalte mandag at det koster å få Real Madrid til Oslo og at dette er grunnen til at prisene av mange nok kan oppfattes som stive.

- Selv om vi har solgt 18.500, har vi fortsatt ikke dekket kostnadene vi har med å få verdens største fotballklubb til Norge, avslutter Smith.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere