*Nettavisen* Sport.

Real Madrid-ess stoppet Norge

Foto: AFP/Scanpix

Men de norske U21-gutta kan fortsatt drømme om EM-plass.

12.10.12 21:21

FRANKRIKE - NORGE 1-0:

Norge leverte en svært god kvalifisering til U21-EM som går av stabelen i 2013 og endte på andreplass i sin gruppe, bak England.

Dette var godt nok til å spille playoff om en plass i selve mesterskapet, og fredag kveld gikk den første av to kamper mot Frankrike. De norske gutta leverte hederlig innsats i Le Havre, og selv om de ikke skapte de helt store sjansene, ble de heller ikke totalt rundspilt av det franske laget.

Real Madrid-talentet Rapahel Varane scoret kampens eneste mål i det 23. minutt etter en dødball.

1-0-tap betyr likevel at Norge har gode sjanser foran returmøtet i Drammen tirsdag kveld. Med for eksempel en 2-0-seier da, vil Norge ta seg til sluttspillet.

Sterk norsk åpning
Det var faktisk Norge som åpnet kampen klart best og Per Joar Hansens menn viste en del gode tendenser de første minuttene i Le Havre.

Moldes Jo Inge Berget, som også har imponert i europacupspill denne sesongen, viste både fart og teknikk ute på sin kant i åpningen.

De helt store sjansene uteble imidlertid, og det nærmeste Norge kom en skikkelig avslutning var da Andres Konradsen kom til skudd etter 14 minutter.

Strømsgodset-mannen fikk stå alene på rundt 17 meter, mem skuddet var løst og Frankrike-keeper Ali Ahamada hadde ikke store problemer med å redde.

Etter hvert kom vertene bedre med i kampen og spesielt på dødball var franskmennene farlig. Etter 23. minutter ble det for farlige for Norge.

Frankrike fikk frispark i god posisjon og innlegget gikk via hodet til Thomas Rogne og til Real Madrids Rapahel Varane. Han headet inn 1-0.

Etter dette tok Frankrike mer tak i kampen og skapte flere farligheter foran Arild Østbø i det norske målet. Spesielt kom Wissam Ben Yedder til noen gode sjanser.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Rufsete i forsvar
Toulouse-spilleren var i god posisjon inne i boksen ved et par anledninger, men begge gangene hadde Norge marginene på sin side og unngikk baklengs.

Det som skjedde bak i det norske forsvaret var imidlertid ikke alt for imponerende, og flere ganger glapp det i markeringene for Per Joar Hansens menn.

Til tross for et visst fransk press mot slutten av omgangen, holdt Norge unna og kunne gå til pause med kun ett baklengs i sekken.

I andre omgang åpnet det norske laget igjen godt, og skapte flere farligheter foran det franske målet. Spesielt Jo Inge Berget var aktiv på topp for det norske laget.

Den kanskje største sjansen til spissen var da Norge kontret og han kom igjennom og fikk avsluttet fra spiss vinkel. Skuddet var greit, men keeper slo ut til corner.

Reddet M'Vila-skudd
Frankrike fortsatte også å skape sjanser etter hvilen og satte flere ganger det norske forsvaret under press. Etter 71 minutter fikk Norges keeper vist seg fram.

Supertalentet Yann M'Vila fra Rennes knallet til fra distanse, og skuddet hadde god retning, men Arild Østbø var med på notene og reddet fint.

Franskmennene ropte også på straffe da Remy Cabella gikk i bakken inne i feltet etter en duell med Thomas Rogne, men dommeren sa nei, og vinket spillet videre.

Mot slutten holdt Norge unna flere baklengsmål, til tross for en enorm fransk sjanse på slutten, og har dermed et brukbart utgangspunkt før returen i Drammen tirsdag i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.