RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid-legenden Di Stéfano er død

EN AV DE BESTE: Alfredo Di Stefano regnes som en av tidenes beste spillere, og kanskje den aller beste som har spilt for Real Madrid.
EN AV DE BESTE: Alfredo Di Stefano regnes som en av tidenes beste spillere, og kanskje den aller beste som har spilt for Real Madrid. Foto: Bernat Armangue (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En av tidenes beste spillere, Alfredo Di Stéfano, døde på sykehus mandag, 88 år gammel.

Flere store fotballnavn var raske med å hylle fotballegenden.

– Trist å høre om Di Stefanos død, den mest komplette spilleren jeg har sett. Min favorittspiller. En legende er borte, skrev FIFA-president Sepp Blatter via Twitter.

Di Stéfano var ærespresident i Real Madrid og høyt respektert i storklubbens lokaler. Dagens største Real-stjerne hadde også bare godt å si om en av sine helter.

– Don Alfredo forlater oss, men hans minne vil alltid forbli i hjertene våre. Legender dør aldri. Takk for alt, «Maestro», skrev Cristiano Ronaldo.

Hjerteinfarkt

Di Stéfano ble innlagt på sykehus i Madrid etter å ha fått hjerteinfarkt lørdag kveld. Da skal han ha vært ute på middag med familien i nærheten av Real Madrids stadion Santiago Bernabéu.

Ambulansepersonell kjempet i nesten 20 minutter for å få 88-åringens hjerte i gang igjen før han ble fraktet til sykehus. Der ble Di Stéfano liggende i koma til han døde mandag ettermiddag. Tidligere var han blitt innlagt sju ganger for lignende tilfeller.

FOTBALLSTORHET: Her scorer Alfredo Di Stefano (helt til høyre i bildet) for Real Madrid mot Eintracht i europacupfinalen i 1960.


Real Madrid viet mandag forsiden på sitt nettsted til et bilde av Di Stéfano og hadde under skrevet «Alfredo Di Stéfano, den beste spilleren noensinne, går bort».

Tre landslag

Den argentinskfødte stjernespissen hjalp Real til å bli et storlag på 1950-tallet og var regnet som en av historiens beste fotballspillere.

Di Stéfano fylte 88 år fredag. Han ble født i Buenos Aires i Argentina i 1926 og spilte for tre landslag (Argentina, Colombia og Spania) i løpet av karrieren.

Det var de spanske storavisene El Pais og El Mundo som først meldte om at Di Stéfano var død. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere