RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid-reservene kjørte over motstander

Zinedine Zidane fulgte engasjert med fra sidenlinjen da laget hans Castilla spilte mot Fuanlabrada søndag ettermiddag.
Zinedine Zidane fulgte engasjert med fra sidenlinjen da laget hans Castilla spilte mot Fuanlabrada søndag ettermiddag. Foto: Imago/marca
Sist oppdatert:
Men Martin Ødegaard trenger ikke bli skremt av nivået.

RM CASTILLA - FUENLABRADA 3-0:

MADRID (Nettavisen): Martin Ødegaards nye lagkamerater på Real Madrids reservelag Castilla vant søndagens Segunda División B-oppgjør hele 3-0 mot Fuenlabrada.

Sett med norske øyne, var det mest interessante med søndagens kamp hvilket nivå Zinedine Zidanes gutter ligger på.

Ødegaard reiser torsdag til Madrid hvor eventyret som Real Madrid-spiller starter. Da er planen at han skal trene med A-laget, men spille for reservelaget ut sesongen.

Ut ifra nivået på søndagens kamp, ser det ikke ut til at Ødegaard skal ha for store problemer med å vise seg frem på Zidanes lag.

Castilla befinner seg for øyeblikket på nivå tre i Spania, og nivået virker å være nærmere Obosligaen enn Tippeligaen, hvis man skal sammenligne med norsk fotball. 

Søndagens kamp var preget av et nokså lavt tempo og mange personlige feil, men enkeltspillere viste gode tekniske ferdigheter.

Misunnelig på Ødegaard-lønn
Castillas kaptein, Sergio Aguza, måtte tåle en del spørsmål om Ødegaard etter kampslutt. Spanjolen gledet seg til å bli bedre kjent med den norske 16-åringen.

– Vi får se hvordan han klarer å tilpasse seg. Vi skal prøve å hjelpe ham slik at han finner roen og trives her. Han er veldig talentfull, så vi får se, sa Aguza til pressen.

Aguza innrømmer at han er litt misunnelig på Ødegaard, spesielt lønningen som det prates om at Ødegaard skal ha.

– Det er klart jeg skulle gjerne vært der oppe og tjent like mye som han. Jeg vet ikke hvor mye penger han tjener, men klubben gjør bare jobben sin. Det er opp til hver spiller å jobbe på egenhånd, så får vi prøve å gjøre det godt kollektivt også, forklarer kapteinen.

Ryktene som har gått de siste dagene er at Ødegaard får en årslønn på rundt 20 millioner norske kroner. Noen medier vil ha det til at lønnen er enda høyere, men omtrent 20 millioner i året er det de mest troverdige kildene skal ha det til.

- Viktig for Ødegaard
- Det viktigste for Martin Ødegaards del, er at Castilla klarer å rykke opp til nivå to. Det kan på mange måter være forskjellen på om Ødegaard er i Real Madrid neste sesong, eller om han blir leid ut.

Det sa C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen tidligere denne uken om Ødegaards nye lag Real Madrid Castilla.

Han tror Ødegaard fort kan bli lånt ut til en annen klubb i La Liga hvis Castilla ikke sikret opprykket.

- Han bør ikke spille på nivå tre i mer enn tre-fire måneder, mener Veland til Nettavisen.

Går mot opprykk
Søndag ettermiddag var altså Castilla i aksjon da de fikk besøk av Fuenlabrada på Estadio Alfredo Di Stéfano i strålende solskinn.

Castilla-trener Zinedine Zidane så sitt eget lag dominere kampen mot gjestene fra sør i hovedstaden, men til tross for flere store sjanser i førsteomgang stod det fortsatt 0-0 ved pause.

Nærmest scoring var Castilla-angriper Burgui etter 17 minutter. Unggutten ble spilt alene igjennom, rundet keeper, men traff stolpen da han skulle sette ballen i det åpne målet. 

Også Real Madrid-president Florentino Perez og Real Madrid-legende Fernando Hierro, fulgte søndagens kamp fra tribunen.

Innbytteren scoret
De kunne i andreomgang se at laget deres fortsette å presse gjestene fra Fuenlabrada. Laget slet imidlertid som i førsteomgang med å sette sjansene.

Etter 24 minutter var Álvaro Medrán nærme scoring da han dro seg innover i banen og avsluttet fra cirka 16 meter. Men skuddet gikk dessverre for hjemmelaget rett på keeper.

Zidane skulle likevel finne vinneroppskriften utover i andreomgang. Inn kom blant andre den colombianske 19-åringen Juan José Narváez, som skulle vise seg å bli avgjørende for hjemmelaget. 

78 minutter var spilt da Burgui fant Narvaez foran mål, og innbytter gjorde ingen feil da han satte enkelt inn 1-0 for Castilla. 

Kopierte målet
Tre minutter senere fikk man nærmest en nøyaktig reprise på det første målet. Igjen tok Burgui med seg ballen mot mål fra venstrekanten, før han spilte fri Narváez alene med keeper. Og igjen satte colombianeren ballen enkelt forbi keeper og i mål. 

To minutter før slutt, skulle Burgui også få sitt mål. Castilla-angriperen fikk lov til å prøve seg på et frispark fra cirka 20 meter, noe han gjorde bra. For ballen gikk over muren og forbi Fuenlabrada-keeper Ismael. Dermed stod det 3-0 til hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke på Estadio Alfredo Di Stéfano søndag ettermiddag, og Castilla tok dermed tre nye viktige poeng.

Lik Nettavisen på Facebook og få det siste om Martin Ødegaard i din feed!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere