RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid vil ha revansj og «decima»

MØTER DORTMUND: Onsdag skal Gareth Bale og Cristiano Ronaldo i aksjon for Real Madrid i Champions League.
MØTER DORTMUND: Onsdag skal Gareth Bale og Cristiano Ronaldo i aksjon for Real Madrid i Champions League. Foto: Sergio Perez (Reuters)
- Vi gleder oss.

Real Madrid jakter videre på «decima», klubbens 10. seier i den gjeveste europacupen. Denne sesongen går veien gjennom et desimert Dortmund-lag.

Klubbpresident Florentino Perez er besatt av å oppnå mesterligatriumfen som vil gjøre Real Madrid til første klubb med tosifret antall titler. Forrige triumf kom så langt tilbake som i 2002, og Perez har å handle stjernespillere som skal bryte titteltørken.

I fjor snublet Real Madrid over nest siste hinder da Borussia Dortmund ble for sterk i semifinalen. Onsdag venter samme klubb i første kvartfinale, men det er et betydelig svekket Dortmund-lag.

– Det har vært en vanskelig sesong med ekstraordinære utfordringer og en skadekrise jeg aldri har sett maken til, sier Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Neven Subotic, Marcel Schmelzer, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan og Sven Bender er alle ute med skader. Verst av alt er Robert Lewandowski, som scoret fire mål i fjorårets 4-1-seier over Real Madrid, utestengt.

– Tross alle problemene er vi fortsatt i posisjon til å nå målene våre. Vi er på 2.-plass i serien, i semifinale i cupen og kvartfinale i mesterligaen, akkurat som i fjor. Igjen vant vi den tøffeste mesterligagruppen, så det er feil å kalle oss svakere, mener Klopp.

Gleder seg

Real Madrid har siden i fjor satt en ny overgangsrekord da Gareth Bale ble hentet fra Tottenham. Han spiller på topp sammen med Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, en trio som kan skremme vannet av de fleste forsvar.

– Vi gleder oss veldig til Dortmund-kampen. Det er en av grunnene til at jeg spiller fotball, sjansen til å være med i slike kamper, sier Bale til klubbens TV-kanal.

Real Madrid ledet den hjemlige serien inntil laget gikk på to strake tap forrige uke. I helgen slo de helhvite tilbake med 5-0 over byrival Rayo Vallecano. Bale scoret to av målene.

– Det var viktig at vi ga et svar og kom tilbake på sporet. Nå handler alt om å gjøre en god jobb onsdag, sier han.

Ronaldo kan onsdag tangere eller slå Lionel Messis rekord på 14 mål i en mesterligasesong. Han ønsker også revansj på Dortmund. I fjor tok det tyske laget fire poeng mot Real Madrid i gruppespillet og vant 4-3 sammenlagt i semifinalen.

Styrke

Real Madrids styrke i årets mesterliga ble demonstrert da Dortmunds nærmeste naboklubb Schalke ble knust 9-2 sammenlagt i forrige runde. Real-trener Carlo Ancelotti styrker laget som slo Rayo Vallecano i helgen med Iker Casillas og Luka Modric, men Marcelo skadet seg på trening og kan ikke spille.

Klopp ventes i Lewandowskis fravær å bruke Marco Reus i en uvant rolle som enslig spiss. Reus gjorde hattrick da Dortmund vendte 0-2 til 3-2 mot Stuttgart i helgen.

Mens Real Madrid jakter sin 10. mesterligatittel, er Borussia Dortmund ute etter sin annen. Det ble finaletap mot Bayern München i fjor, og seieren i 1997 er fortsatt klubbens eneste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere