Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real Madrid viste verden Ødegaard

PRESENTERT: Martin Ødegaard med sin nye drakt.
PRESENTERT: Martin Ødegaard med sin nye drakt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Supertalentet ble presentert for pressen.

MADRID / OSLO (Nettavisen): Torsdag ettermiddag ble det norske stortalentet Martin Ødegaard presentert som ny spiller i Real Madrid. Det foran et enormt presseoppbud.

Ødegaard blir første nordmannen noensinne som spiller i klubben. Det meldes at Real Madrid betaler rundt 30 millioner kroner for 16-åringen, men avtalen har en totalramme på 60 millioner.

Ingen klausul
Ødegaard ble presentert for pressen av tidligere storspiller Emilio Butragueño.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, det å signere for denne klubben her. Nå gelder jeg meg til å komme i gang med å trene, sier Ødegaard til Nettavisen torsdag.

Under tiden i Strømsgodset hadde unggutten en klausul i kontrakten om at han kunne trene så mye han ønsket, men det får han ikke i sin nye klubb, bekrefter han.

- Nei, en slik klausul har jeg ikke, svarer han på spørsmål fra Nettavisen.

Kontrakten til Drammen-gutten er uansett ikke noe å kimse av. Ifølge flere norske medier, deriblant VG og Drammens Tidende, skal årslønnen hans i Real Madrid ligge på rundt 20 millioner norske kroner.

Messi eller Ronaldo
Ødegaard sier videre at det hele føles litt uvirkelig.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det er litt uvirkelig at jeg sitter her, egentlig og er klar for verdens beste klubb. Det er utrolig stort, en ære, sier Martin Ødegaard.

På spørsmål om hva som ble sagt da han var på besøk i Real Madrid tidligere

Nordmannen ble også spurt om hvem han mente er best av Real Madrids Cristiano Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi.

- Ronaldo, for øyeblikket, svarte han.

Ødegaard har tidligere sagt at Messi er et av hans store forbilder.

- Det er verdensklassespillere over alt her. Ronaldo er best i verden for øyeblikket. Du har Gareth Bale, Isco, det er så mange at jeg ikke kan nevne alle., sier han på pressekonferansen.

16-åringen sa videre at det ikke spilte noen stor rolle om han fikk spille på A-laget eller på reservelaget Real Madrid Castilla i nærmeste framtid.

Sistnevnte lag trenes av legenden Zinedine Zidane.

- Han var en av verdens beste spillere, sier Ødegaard om franskmannen.

Ødegaard har slitt med en tåskade den siste tiden, men bekrefter at han nå er klar til å trene, igjen.

KLAR FOR MADRID: Martin Ødegaard.

Ødegaard har skrevet en kontrakt på tre og et halvt år med superklubben.

Medisinsk sjekk
Allerede i timene før Ødegaard ble presentert i Real Madrids treningsanlegg, Real Madrid City, var det stor interesse rundt ungguttens bevegelser og pressen forfulgte ham i Madrid.

Før presentasjonen var nordmannen innom sykehuset Hospital La Moraleja får den obligatoriske legesjekken. Selv utenfor sykehuset ventet journalistene i kø.

Nordmannen ankom sykehuset ved den vanlige inngangen, men Nettavisen fikk opplyst fra en talsmann ved sykehuset at Ødegaard måtte smugles ut igjen via sykehusets garasje.

Det var ventet at pressekonferansen med Ødegaard ville starte klokken 13.30, men i alt kaoset ble denne seansen noe utsatt og først en halvtime senere inntok 16-åringen podiet.

Braksuksess
16 år gamle Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd i 2014. Han debuterte både for Strømsgodset i Tippeligaen og for det norske landslaget i løpet av en innholdsrik sesong.

Han fikk også spilletid for Norge i EM-kvalifiseringen.

På høsten og vinteren gikk det en rekke spekulasjoner rundt ungguttens framtid. Midtbanespilleren og faren Hans Erik reiste Europa rundt for å besøke noen av de største klubbene.

Han var innom Bayern München, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Real Madrid og Barcelona, før valget til slutt falt på superklubben fra den spanske hovedstaden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PRESSEKONFERANSE: Martin Ødegaard møtte pressen.


Reservelaget
Det er ventet at Ødegaard i hovedsak skal spille for Real Madrids førstelag i nærmeste framtid. Real Madrid Castilla spiller på tredje nivå i det spanske ligasystemet.

Der vil han blant annet få jobbe med fotballegenden Zinedine Zidane.

Med seg på turen fra Drammen får 16-åringen også med seg pappa og rådgiver Hans Erik. Den tidligere tippeligaspilleren skal være tilbudt en jobb i Real Madrid-systemet.

Hvis Ødegaard får sjansen på A-laget til Madrid i nærmeste framtid, vil han bli klubbens yngste spiller noensinne. Alvaro Rivero innehar den rekorden. Han debuterte i en alder av 17 år og 114 dager.

Får skryt
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som har gitt Ødegaard sjansen på landslaget, til tross for den unge alderen, er meget fornøyd med klubbvalget unggutten nå har tatt.

- Jeg synes dette er et meget spennende valg. Martin kommer nå til en topp profesjonell klubb, som vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre. Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller, sier Høgmo til fotball.no .

Høgmo får støtte av toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Det er bare å gratulere Ødegaard med et veldig spennende valg. Real Madrid er en av verdens beste klubber, både i dag og i historien, så dette er en av de største overgangene i norsk fotballhistorie. Det er et offensivt, modig og utfordrende valg, siden han velger en klubb med voldsom konkurranse på A-lagsnivå, men nå får han en hverdag med ekstremt gode medspillere. Dette er utrolig spennende, sier Semb.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js';ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!