RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Real reiste seg

Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez
Real Madrid reiste seg etter den siste tidens skuffelser. Med ti mann slo de Atletico 2-1 i lørdagens byoppgjør.

Real Madrid reiste seg etter den siste tidens skuffelser. Med ti mann slo de Atletico 2-1 i lørdagens byoppgjør.

Etter å ha røket ut av mestercupen med et skuffende tap i Monaco og fått juling av Osasuna hjemme på Santiago Bernabeu i påsken, måtte Real Madrid-spillerne flykte til La Manga for å få fred fra sinte tilskuere.

Oppholdet må ha hjulpet, for lørdag var det spilt bare fem minutter da Santiago Solari sendte Real i ledelse ved å score mot sin gamle klubb.

Real Madrid ledet ved pause, men to minutter ut i omgang kom et nytt tilbakeslag. Francisco Pavon dyttet Demis Nikolaidis, og det resulterte i både straffespark og rødt kort. Veljko Paunovic utlignet, og Real Madrid måtte spille nesten en hel omgang med ti mann.

Real Madrid lot seg ikke knekke, og et snaut kvarter før slutt nikket Ivan Helguera inn 2-1 etter et hjørnespark. Denne gang var dommeren snill mot Real, for han overså at keeper Sergio Aragones ble dyttet i klynga ved hjørnesparket. Atletico-spillerne protesterte vilt, men ble ikke hørt.

Langt borte
Nest sist på ballen var David Beckham, som i store deler av kampen lot til å ha tankene annetsteds. Kanskje ikke rart, etter alle skandaleoppslagene om ham den siste tiden – og særlig ettersom hans kone Victoria lørdag feiret 30-årsdagen sin uten ham i Sveits.

Selv om spillet ikke var det beste, og laget trengte litt flaks, var trener Carlos Queiroz strålende fornøyd.

– Denne seieren gjorde godt for selvtilliten og gir oss stor motivasjon til kampene som kommer, sa han. Kvelden ble for øvrig skjemmet av tilskuerbråk både før og etter kampen.

Real Madrid gjenerobret tabellteten, om enn kanskje bare i et snaut døgn. Valencia er ett poeng bak og går til topps igjen med poeng mot Real Sociedad søndag.

Etter helgens runde er det fem kamper igjen å spille.

Dyr hvile
Deportivo La Coruna valgte å la flere viktige spillere hvile foran tirsdagens mestercupsemifinale mot Porto, og det kostet da det ble bare 1-1 hjemme mot Valladolid. Dermed er Deportivo ni poeng bak Real Madrid, og gullhåpet er ute.

Fire faste spillere startet på benken for Deportivo lørdag, mens tre andre så kampen fra tribuneplass.

– Problemet var at de som spilte også virket som de tenkte mest på onsdagens kamp, klaget trener Javier Irureta. Innbytteren Djalminha berget 1-1 på straffespark etter at han selv ble felt.

TV 2 Nettavisen følger alle dagens Primera Division-kamper direkte i vårt nye live-system

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere