*Nettavisen* Sport.

Real Zidane-oppvisning

Foto: (FOTO: ALBERTO MARTIN / EPA)

Zinedine Zidane førte an da Real Madrid cruiset seg til storseier hjemme på Bernabeu.

05.02.06 01:43

REAL MADRID-ESPANYOL 4-0: Seieren kunne vært mye større, men en god Iraizoz i Espanyol-målet hindret verre sifre for Barcelona-klubben.

Iraizoz er til vanlig reserve for Kameruns landslagskeeper Kameni, som for tiden spiller i afrikamesterskapet.

Real trenger knapt å vaske draktsettet etter kampen. De spilte ut Espanyol, som ble løpende etter som bikkja på banen i store deler av kampen.

Snill dommer
Men gjestene burde fått litt hjelp av dommeren, som var i overkant snill mot Thomas Gravesen. Gravesen hadde nettopp fått gult kort for farlig spill da han inne i midtsirkelen forsøkte å løpe ned Espanyols brasilianer; Eduardo Nascimiento Costa. Da han mislyktes forsøkte han å klippe ned motstanderen, ikke en men to ganger!

Dommeren ga dansken bare tilsnakk og Real Madrid fikk fortsette med ti utespillere.

Fem minutter senere ble Gravesen tatt av banen til fordel for Pablo Garcia.

Guti styrte et Beckham-innlegg inn til 1-0 etter 14 minutter. Deretter scoret Zidane to perlemål, det ene et langskudd fra 20 meter. Ronaldo satte inn 3-0 etter et innlegg fra Cicinho i siste minutt av 1. omgang.

Scoret fra midtbanen
Valencias David Villa var bare en meter over midtbanen da han fyrte av en lang lobb over Deportivo-keeper Molina. Molina stod på 16-meterstreken, og var ikke i nærheten av å nå ballen.

La Coruña presset på for en utligning, men hadde definitivt ikke dagen mot Valencia på Riazor. Selv ikke to straffer resulterte i scoring.

Victor skjøt først til venstre - rett i blokken til Canizares som sendte returen rett tilbake til Victor. Han burde satt returen i målet, men blåste skuddet fra fem meter over det tomme buret. Dommeren mente at tre Valencia-spillere var inne i 16-meteren da straffen gikk, og Victor fikk et nytt forsøk.

På andre straffeforsøk sendte samme Victor av gårde et løst og dårlig skudd i motsatt hjørne. Canizares holdt skuddet fast.

Resultater La Liga lørdag
Málaga-Athletic 2-1
Real Madrid-Espanyol 4-0
Deportivo-Valencia 0-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.