*Nettavisen* Sport.

Reddet AC Milan på overtid

Massimo Ambrosini header inn det avgjørende målet for AC Milan, som går til finalen i Champions League på grunn av bortemålsregelen etter 3-3 sammenlagt mot PSV Eindhoven. Foto: Reuters/Scanpix

Både PSV Eindhoven og AC Milan var forberedt på ekstraomganger inntil Massimo Ambrosini dukket opp i feltet og stusset ballen i mål.

04.05.05 23:47

27-åringen er ikke den som vanligvis skaper overskrifter i AC Milan. Men denne gang er det Massimo Ambrosinis tur til å være i søkelyset, til å være helten, den reddende engelen - fansens frelser.

PSV Eindhoven imponerte spillemessig i den første kampen, men måtte duknakket reise fra Milano med 0-2 i sekken. Det betød at de måtte score minst to mål på hjemmebane. Nederlenderne scoret tre. Veteranen Phillip Cocu scoret to.

Likevel holdt det ikke til finaleplass i Istanbul 25. mai.

Ji Sung Park sendte PSV i ledelsen etter bare ni minutters spill i første omgang. Sørkoreaneren plukket opp en løs ball som duellantene Jan Vennegoor of Hesselink og Jaap Stam ikke klarte å kontrollere, og banket ballen i nettaket til ekstatisk jubel fra hjemmefansen.

Enda mer jubel ble det da Phillip Cocu, den 34 år gamle midtbanesliteren, headet inn 2-0. Storfavoritten AC Milan var i kne. Under kyndig dømming av Terje Hauge var det nederlenderne som virket å være nærmest den avgjørende scoringen. Et kvarter før slutt tvang PSVs Robert fram en god redning av Dida.

I det 80. minutt dukket Ambrosini opp foran Eindhovens mål og fikk hodet på et innlegg fra Andrea Pirlo, men PSV-keeper Gomes reddet godt.

Den store dramatikken kom på overtid.

Først headet Massimo Ambrosini AC Milan til finalen, et snaut minutt inn i tilleggstiden. Deretter scoret Phillip Cocu igjen for PSV, slik at nederlenderne faktisk hadde et lite håp om avansement under det siste spilleminuttet. Det ble imidlertid med håpet.

AC Milan møter Liverpool i Istanbul 25. mai. Selv om PSV Eindhoven vant fortjent 3-1 onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.