RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Reddet Hønefoss etter kjempemiss

Sist oppdatert:
Alle gode ting er tre for Hønefoss mot Odd Grenland.

HØNEFOSS - ODD GRENLAND 2-1:

Odd Grenland hadde god kontroll da Hønefoss ble slått 1-0 på Skagerak Arena tidligere denne sesongen, mens cupoppgjøret på AKA Arena i sommer endte med en svært så komfortabel 5-1-seier til skienslaget.

Søndag fikk imidlertid Hønefoss sin revansje, i det tredje møtet mellom lagene denne sesongen.

For selv om spissene på laget fortsatt sliter med å sette store sjanser i mål gjorde Madiou Konate opp for en utrolig miss helt på tampen av kampen, da han satte inn 2-1-scoringen for Hønefoss i kampens siste ordinære spilleminutt.

- Jeg er er stolt på vegne av laget. Jeg ga alt for å ballen i målet og klarte det. Heldigvis trillet den inn, sier Konate til TV 2 Sporten etter kampen.

Seieren betyr at laget fortsatt er ubeseiret på hjemmebane i Tippeligaen siden april, og er nå oppe på trygg grunn på tabellen.

Flott scoring
Begge lag startet offensivt, og etter drøyt fem minutter kunne hvert av lagene stå mål i protokollen.

Men verken Peter Kovacs eller Kenneth Di Vita Jensen klarte å sette sine muligheter.

Det klarte imidlertid Umaru Bangura etter 20 minutter. Midtbanespilleren fikk ballen utenfor 16-meteren, vendte vekk Jone Samuelsen, og plasserte ballen utagbart bak Arni Gautur Arasons venstre hjørne.

Etter målet overtok Hønefoss dominansen i kampen, og gjestene fra Telemark klarte ikke å skape store farligheter foran vertenes mål.

Alt om Tippeliga-runden: Iversen scoret hat trick

Endelig for Kovacs
I pausen gjorde Odd-trener Dag Eiliv Fagermo to bytter, og sendte blant annet innpå veteranen Tommy Svindal Larsen på midtbanen.

Det så ikke ut til å gi noen uttelling: Begge lag skapte store muligheter, men det så ut til å være de spilte sjansers dag på Hønefoss.

Men Odd Grenland går sjeldent målløse av banen, og det var en tredje innbytter som skulle ha mye av æren for at det ikke skjedde denne gangen heller: Unggutten Torgeir Børven kom seg elegant fri på høyrekanten og la inn et flott innlegg som Peter Kovacs headet i nettet.

Det var ungarerens første scoring i Tippeligaen siden mai, og Odd så ut til å ha sikret seg ett poeng.

Kjempemiss - og scoring
Men Madiou Konate ville det annerledes.

To minutter før full tid misbrukte senegaleseren en eventyrlig mulighet, da han alene på to meters hold sendte ballen over Odd-buret etter pasning fra Davy Claude Angan.

Minuttet senere var imidlertid duoen på plass igjen, og denne gangen gjorde Konate ingen feil. Arni Gautur Arason var sjanseløs, og Konate satte innlegget fra Angan i nettet til ellevill jubel fra de frammøtte hjemmesupporterne.

Dermed tok Hønefoss en ny, sterk hjemmeseier, og kommer seg med det vekk fra kvalifiseringsplassen i bunnen av tabellen - i hvert fall for en liten stund.

Laget ligger poenget foran Molde, som møter Brann i Bergen senere søndag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere