*Nettavisen* Sport.

Reddet Hønefoss fra nabotap

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Davy Claude Angan scorer ikke ofte. Men når han først gjør det, er det gjerne viktig.

04.07.10 22:01

HØNEFOSS - STRØMSGODSET 1-1:

Strømsgoset kom på besøk til naboene i Hønefoss uten angrepsduoen Marcus Pedersen (karantene etter gule kort) og Jo Inge Berget (skade), men ville likevel vise vertene hvilket lag som var «best i byen».

Hønefoss på sin side startet med Davy Claude Angan og Madiou Konate på topp - en angrepsduo som sto med totalt ett mål hittil i sesongen.

Og da gjestene tok ledelsen tidlig i kampen så det ut til at Strømsgodset skulle ta sin første borteseier for sesongen, men nevnte Angan ville det annerledes.

Med sitt første mål siden 1-0-seieren over Stabæk i april sikret nemlig Angan ett poeng for Hønefoss, som dermed tar skrittet vekk fra direkte nedrykksplass på tabellen.

Skuffet
Uten at trener Tom Gulbrandsen - som var den som coachet laget gjennom kampen, mens nyansatte Reidar Vågnes satt mer tilbakelent på trenerbenken - er spesielt fornøyd med akkurat dét, selv om hans lag ble liggende under tidlig i kampen.

- Vi ble bedre, så sånn sett er jeg skuffet over at vi ikke tok alle tre poengene, sier treneren til TV 2 Sporten etter kampen.

Kollega Ronny Deila i Strømsgodset er ikke helt uenig i analysen av kampen.

- Det var helt greit med uavgjort. Vi hadde våre sjanser og de hadde sine. Vi åpner best, men klarer ikke å holde konsentrasjonen oppe, forklarer den unge treneren.

Og de hadde rett, begge to: Strømsgodset startet Buskerud-derbyet best, og etter tolv minutter fikk Mohammed Keita lyst til å vise seg fram.

15. serierunde: Les alt om kampene her

God prestasjon
19-åringen fikk ballen tilbake fra Ola Kamara ved hjørnet av 16-meteren, vendte vekk Paul Obiefule, og plasserte ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Thomas Solvoll.

Da så det ut til at Hønefoss våknet, og midtveis i omgangen skapte vertene et par store muligheter.

Men Davy Claude Angan har ikke vært kjent for å utnytte hver eneste målsjanse, og heller ikke de to mulighetene den tidligere Lyn-spissen spilte seg til ble utnyttet.

Fem minutter før pause var Angan på plass igjen, men denne gangen var det Glenn Andersen som fikk satt inn en takling før spissen fikk avsluttet på mål.

Dermed gikk lagene til pause med ledelse for gjestene, og Hønefoss gikk tidlig ut og jaget en utligning i den andre omgangen.

Og før ti minutter var gått var vertene svært nær en scoring.

Brann slo Hønefoss: Hodeskadet Bakke ledet Brann til seier

Afrikansk kombinasjon
Umaru Bangura smalt til, og keeper Adam Larsen Kwarasey klarte ikke å holde ballen, som spratt bakover og dunket i tverrliggeren og ut til en corner det aldri ble noe av.

Men etter 65 minutter skulle altså Davy Claude Angan endelig få uttelling foran mål.

Spissen kombinerte vakkert med nevnte Bangura, og denne gangen var Angan også sikker foran mål. Larsen Kwarasey hadde ingen mulighet til å stoppe skuddet, og dermed var det balanse i stillingen.

Nå ble kampen stående og vippe, uten at noen av lagene klarte å spille seg til de helt store målsjansene.

Dermed delte de to naboklubbene poengene broderlig - noe som fører Hønefoss opp på kvalikplass på tabellen, et poeng foran Kongsvinger som tapte sin kamp mot Brann.

Strømsgodset ligger foreløpig trygt plassert på tiendeplass, åtte poeng foran Hønefoss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.