*Nettavisen* Sport.

Reddet Jerv like før slutt: - De gjør det igjen og igjen og igjen!

MÅL: Jerv scoret mot slutten av kampen - igjen! Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Helt åpent i kvalifiseringen til Tippeligaen.

21.11.15 14:15

JERV - START 1-1:

«Slaget om Sørlandet.» Jerv mot Start. Lillebror mot storebror.

En kamp om å få lov til å spille i Tippeligaen 2016. Det stod mye på spill, lørdag.

Da de fleste trodde Start skulle vinne kampen 1-0 etter mål fra Mads Stokkelien, dukket Ohi Omoijuanfo opp og sikret 1-1 fire minutter før slutt. Dermed er det helt åpent før returkampen i Kristiansand på onsdag.

- Jerv-time
I fjerde kamp på rad scoret Jerv like før slutt. Mot Follo i serieavslutningen reddet man kvalifiseringsplassen med et mål seks minutter på overtid. Både mot Hødd og Kristiansund, i tidligere kvalifiseringsrunder har det også blitt scoret mot slutten av kampen.

Dermed klarte ikke kommentator i TV 2, Harald Bredeli, å holde superlativene inn.

- I Manchester heter det Fergie-time. I Grimstad heter det Jerv-time! De gjør det igjen og igjen og igjen! På denne måten. Ai, ai, ai, ropte han fra kommentatorbua.

Målscorer Ohi forklarer Jerv-mentalitetet slik.

– Vi er et lag som aldri gir opp. Vi bare fortsetter å kjøre på. Vi har troen på oss selv og vi er mye bedre enn Start i dag. Jeg var sikker på at vi skulle få scoringen til slutt. Det var bare et spørsmål om tid, sier Jerv-spissen til TV 2 etter kampen.

Det ble ikke flere mål, og kampen endte 1-1.

Dårlig underlag
- Det vil bli en krig, sa Jervs Alexander Lind før kampstart. Det ble det. På et ishardt underlag ble det lite finspill, og desto mer kjemping.

På gressmatta i Grimstad var det strødd store flekker med sagflis i håp om at banen skulle bli litt bedre inn mot kampstart.

På Twitter skapte banen reaksjoner. «Levermyr i Grimstad kan bli nettopp det.» skrev TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Nær pangstart
Til tross for en dårlig bane, ble det kamp i Grimstad.

Og vertene åpnet best på Levermyr Stadion. Allerede etter tre minutter raget Ohi Omoijuanfo høyest på et innlegg fra nevnte Lind. Headingen sneiet tverrliggeren på vei over mål.

I stedet var det bortelaget som skulle score i den første omgangen. En lang ball opp i banen ble stusset gjennom til Stokkelien, som vippet ballen i mål. 1-0 til Start.

Både Lind og Omoijuanfo hadde store sjanser til å score for gulkledde Jerv før dommeren blåste fra pause, men ingen av avslutningene havnet i målet bak Håkon Opdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONTRAST: Start-spillerne jubler  etter å ha scoret mot Jerv. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Kjempesjanse
Bare fem minutter etter pause burde Stokkelien blitt tomålscorer. Kristoffer Ajer fant spissen bakerst i feltet, men fra syv meter brant målscoreren ballen over mål.

Midtveis i den andre omgangen tok krigingen seg opp igjen. Ballen var mye rundt midten av banen, og det ble ikke skapt særlig store sjanser.

Ti minutter før full tid holdt likevel Jerv på å sette inn utligningen. En høy og lang ball havnet inne i Start-feltet. Der var innbytter Joachim Edvardsen. Han fikk tatt ned ballen, og avsluttet, men Opdal reddet mesterlig.

Fire minutter før slutt scoret likevel Omoijuanfo opp og sikret 1-1 for hjemmelaget.

Dermed er det fremdeles åpent hvilket lag som spiller i Tippeligaen 2016.

Returkamp på onsdag
Start havnet i kvalifisering etter å ha havnet tredje nederst i Tippeligaen denne sesongen.

Jerv spiller kvalik etter å ha havnet på femteplass i OBOS-ligaen. Deretter har de slått både Hødd og Kristiansund på veien mot lørdagens kamp.

Returkampen mellom lagene spilles på onsdag - da på Sør Arena. Der er det kunstgress.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag