Reddet Newcastle etter «fryktelig» bom

SIKRET PREMIER LEAGUE-EKSISTENSEN: Moussa Sissoko sørget for at Newcastle holder seg i den engelske toppdivisjonen.

SIKRET PREMIER LEAGUE-EKSISTENSEN: Moussa Sissoko sørget for at Newcastle holder seg i den engelske toppdivisjonen. Foto: Mark Runnacles (Getty Images)

Storklubben forblir et Premier League-lag også neste sesong.

24.05.15 18:18

NEWCASTLE - WEST HAM 2-0:

Det var kun én ting som gjaldt for Newcastle søndag om The Magpies skulle være helt sikre på ny kontrakt i Premier League: Seier hjemme mot West Ham.

Takket være lagets store stjernespiller, Moussa Sissoko, ble det også det.

Franskmannen sto fram da Newcastle trengte det som mest og sørget for at storklubben sikret seg de nødvendige tre poengene da han headet inn den avgjørende scoringen et stykke ut i andre omgang.

Like før full tid fikk fortellingen en meget vakker slutt. Jonas Gutierrez, som for ikke lenge siden var tilbake etter å ha vært igjennom kreftbehandling, satte inn 2-0 og trygget med det de som fortsatt ikke var helt trygge.

- Jeg visste ikke om jeg ville komme tilbake på fotballbanen igjen, men her er jeg. Jeg er tilbake og jeg nyter å spille fotball, sa Gutierrez etter kampen.

Dermed blir Newcastle å finne i Premier League også neste sesong.

Frustrasjon
Hjemmelaget var tilsynelatende ikke preget nerver i åpningen og spilte seg til flere gode sjanser de første minuttene. Målene lot imidlertid vente på seg, og i visshet om at Manchester United bare så vidt holdt unna mot Hull i den andre avgjørende nedrykkskampen, vokste også frustrasjonen blant hjemmesupporterne.

Den skulle virkelig bli til å føle på etter drøyt 50 minutters spill. Vertenes Daryl Janmaat kom seg fri på høyrekanten og slo inn foran mål hvor Emanuel Riviere hadde løpt seg fri.

Franskmannen presterte imidlertid å bomme på ballen fra tre meters hold.

- Er det mulig å ikke å score på den, Riviere? Det er fryktelig! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Bommen var av det helt eksepsjonelle slaget, men heldigvis for Emanuel Riviere har han en landsmann på laget, som har noe lettere for å finne veien til mål.

Avgjorde
Bare et par minutter etter en av sesongens største misser, dukket nemlig Moussa Sissoko opp og stanget Newcastle i ledelsen.

Hjemmepublikummet på St. James' Park tok helt av og jubelen sto i taket både på tribunene og på vertenes benk - med trener John Carver i spissen.

Fem minutter før full tid trygget altså Jonas Gutierrez hjemmefansen da han sikret seieren med sin 2-0-scoring.

Sparket
Bare minutter etter ligaavslutningen kom beskjeden om at manager Sam Allardyce er ferdig i klubben.

Allardyce får ikke fornyet kontrakten med London-laget, hvor han har vært siden 2011.

60-åringen har tidligere trent klubber som Notts County, Bolton, Newcastle og Blackburn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.