*Nettavisen* Sport.

Reddet Norge med frisparkperle

JUBLET: De norske spillerne jublet etter at Maren Mjelde satte inn 1-1. Foto: Dennis Grombkowski (Getty Images)

Norge ble rundspilt i 45 minutter, men så våknet de norske jentene.

11.06.15 23:58

NORGE - TYSKLAND 1-1:

Det norske kvinnelandslaget i fotball spilte torsdag kveld 1-1 mot Tyskland.

Norge lå under 1-0 til pause etter en svært skuffende førsteomgang, men slo tilbake etter hvilen. Maren Mjelde sørget nemlig for at det ble 1-1 med et nydelig frispark i andre omgang.

- Jeg har øvd ganske mye på frispark i det siste, og nå tenkte bare «fy faen nå skal jeg revansjere forrige kamp». Jeg har ikke mesterskapsmål fra før av, så det var veldig godt at det kom på den måten her. Jeg har ikke skutt så bra på trening, så det var bra jeg fikk det ut i kamp, sier Mjelde til NRK etter kampen.

- Vi bygger på selvtillit i andreomgangen, jeg synes vi henter oss skikkelig inn, sier målscoreren.

Hun får skryt av landslagstrener Even Pellerud.

- Den satt helt oppe i hjørnet og bedre kan det ikke gjøres. Det var i grevens tid. Den satt bra for oss, sier Pellerud til NRK.

Marerittstart
Tyskland var sett på som favoritten før oppgjøret, og de tyske jentene brukte ikke lang tid på å vise hvorfor de var det.

Kun seks minutter var spilt da Anja Mittag sendte Tyskland opp i ledelsen. Målet kom etter at Ingrid Hjelmseth tabbet seg ut ved å gi en retur på et langskudd. Returen endte rett i fanget på Mittag, som enkelt satte inn 1-0.

Også etter scoringen fortsatte tyskerne å dominere på banen, og Norge slet virkelig til tider å henge med.

Flere ganger hadde de tyske jentene muligheten til å øke ledelsen, men heldigvis for Norge tok de ikke vare på sjansene.

Norge skapte svært lite, men kunne ha utlignet få minutter før pause da Isabell Lehn Herlovsen avsluttet fra cirka ti meter, men skuddet ble reddet av keeper Nadine Angerer.

Norge våknet
Mens de norske jentene slet med å henge med i første omgang, hevet laget seg mange hakk etter hvilen.

Norge presset tyskerne og etter 50 minutter kunne de slippe jubelen løs etter at Maren Mjelde utlignet med et fantastisk frispark fra 16 meter som hun skrudde opp i krysset.

Klikk på bildet for å forstørre.

I KRYSSET: Her setter Maren Mjelde ballen rett opp i krysset. Foto: Dennis Grombkowski (Getty Images)

Etter målet bølget spillet noe mer frem og tilbake, men Norge hang så absolutt med.

Likevel ble det ikke flere mål på TD Place Stadium torsdag kveld, og dermed endte det 1-1.

Tyskland leder fortsatt gruppe B foran Norge på målforskjell, men begge lag står nå med fire poeng etter to kamper. Thailand og Elfenbenskysten, som også er å finne i gruppe B, har begge null poeng og møtes fredag kveld.

Annonsebilag