RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LITEN TRØST: Innbytter Runar Espejord kom inn og utlignet, men var mest opptatt av at Tromsø ikke vant denne gangen heller. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
LITEN TRØST: Innbytter Runar Espejord kom inn og utlignet, men var mest opptatt av at Tromsø ikke vant denne gangen heller. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix) Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Reddet poeng med sitt første tippeligamål

Sist oppdatert:
Sønnen til TIL-legenden likevel ikke fornøyd.

TROMSØ - AALESUND 1-1:

På 1980- og 90-tallet var Lars Espejord en av bærebjelkene i Tromsøs mannskap.

Søndag var det sønnen Runar Espejord (19) som reddet ett poeng for et nedrykkstruet TIL i den viktige hjemmekampen mot Aalesund.

Den unge innbytteren banket inn 1-1 via AaFKs tromsøværing Jo Nymo Matland da det gjensto snaut 20 minutter av ordinær tid. Entusiasmen over scoringen var ikke den helt store etter kampslutt.

- Egentlig bør vi kunne ta tre poeng, føler jeg. Jeg scorer et mål og vi fikk med oss ett poeng, men vi skulle gjerne hatt tre, sa Espejord til C More.

- Vi må bare plukke med oss alle poengene vi kan og håpe at det løsner litt for oss i de siste kampene, fortsatte unggutten.

Ut av nedrykksonen

Et selvmål av Remi Johansen hadde sendt gjestene foran seks minutter etter sidebyttet. Matland slo corneren som traff låret til Johansen og spratt inn bak Pål Vestly Heigre.

Poengdelingen tok Tromsø opp forbi Mjøndalen på målforskjell og opp fra nedrykksonen til kvalikplassen.

Hjemmelaget satte inn en sluttspurt som nesten betalte seg på overtid, men Aalesund sto imot. Sunnmøringene ligger trygt plassert på 11.-plass med ni poeng mer enn Tromsø.

- Det er et fantastisk viktig poeng for oss. Idag viste vi at vi at vi vil mer enn vi har fått ut i de siste kampene. Vi er passelig fornøyd med det ene poenge. Vi skal ta med oss detvidere, så slipper vi å tenke så mye bakover på tabellen, oppsummerte Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Seiersløse siden 12. juli

Dersom Tromsø skal beholde plassen i Tippeligaen er klubben nødt til å begynne med å vinne fotballkamper igjen.

Før søndagens oppgjør mot Aalesund hadde ikke Gutan vunnet på ni kamper. Det er gått to og en halv måned siden TIL vant 2-1 mot bunnrivalen Start og kunne dra hjem fra Alfheim med full poengpott.

Siden er det blitt tre poeng på fire hjemmekamper og ikke et eneste poeng på like mange kamper borte.

På fremmed gress er det faktisk bare blitt én eneste seier denne sesongen. Det skjede mot samme motstander som Tromsø møtte søndag. 2-0-seieren på Sunnmøre skjedde aå langt tilbake som i april, og virker nå bare som et veldig fjernt minne.

Selv om Espejord reddet en ny poengdeling på Alfheim kan TIL neppe belage seg på å fortsette med en såpass tyng poengfangst osm det er blitt denne høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere