*Nettavisen* Sport.

Reddet uavgjort mot VM-klare Russland

UAVGJORT: Norge reddet uavgjort mot slutten av kampen mot Russland. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Men noen stor kamp var det ikke fra Høgmos menn.

NORGE - RUSSLAND 1-1:

Det var duket for ny landskamp på Ullevaal Stadion lørdag ettermiddag. Det norske landslaget tok imot VM-klare Fabio Capello og hans Russland.

Etter å ha tapt hele 4-0 for Frankrike i Paris tidligere i uka, valgte Per Mathias Høgmo å gjøre hele seks endringer på startelleveren. Andre Danielsen fikk sin landslagsdebut som høyreback, og også Rune A. Jarstein, Vegard Forren, Jone Samuelsen, Anders Konradsen og Håvard Nielsen fikk muligheten til å imponere fra start av i lørdagens kamp.

Men det var få som ble særlig begeistret av det norske spillet på Ullevaal lørdag.

En sen redusering fra Anders Konradsen reddet likevel Høgmo fra hjemmetap mot Russland.

Forsvarstrøbbel
For det å imponere har ikke det norske landslaget gjort på en stund. Og ei heller i starten av denne kampen. Allerede etter tre minutters spill måtte nemlig nevnte Jarstein plukke ballen ut av nettet.

Etter et innlegg fra Russlands høyre side, trengte Oleg Shakov to sjanser for å få ballen i mål. Men i mål havnet den, og Russland tok en tidlig ledelse.

Norges forsvarspill har ikke vært imponerende så langt under Høgmo, og markering inne i eget felt var også noe man slet med mot Russland. Bare en god Jarstein reddet gjestene fra å doble ledelsen etter 20 minutter, på en heading fra syv-åtte meter.

- Hver innleggsituasjon er farlig, sa tv2s kommentator Morten Langli, og hintet om et landslag med store defensive problemer.

Også fotballkommentator Kenneth Fredheim var frustrert over det norske forsvarspillet. Fredheim kalte problemene på defensiv dødball for en skrekkfilm.

HTML EMBED

Etter dette hevet Norge seg noe, men få ble likevel imponert. Debutant Andrè Danielsen hadde muligheten til å utligne etter 25 minutter, men et merkelig valg i å prøve å volleysparke i stedet for å heade en høy pasning, gjorde at avslutningen ikke gikk i nærheten av mål.

Før pause hadde Russland en stor sjanse til, men stillingen forble 0-1 etter de første 45.

Den andre omgangen lignet mye på den første. Russland gjorde mange bytter i pausa, men var likevel det klart førende laget på Ullevaal-matta.

Konradsen-mål
Likevel, etter 77 minutter kom utligningen for Norge. Målscorer var Anders Konradsen, som headet et innlegg fra innbytter Morten Gamst Pedersen via stolpen og i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIRING: Gamst og Konradsen feirer Norges mål. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Etter scoringen våknet de norske spillerne mer. Joshua King var nær ved å sende hjemmelaget opp i 2-1 fem minutter senere, men avslutningen var for svak.

Mot slutten av kampen så Russland ut til å ha hodet i Brasil i stedet for i kampen mot Norge. De norske spillerne var heller ikke overivrige på å angripe sin motstander. Dermed ble det ikke flere sjanser denne kampen.

Ingen sjanser er som regel ingen mål, og Norge endte opp med et respektabelt 1-1-resultat mot VM-klare russere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag