*Nettavisen* Sport.

Redknapp får bestemme selv

Foto: Carl Court / AFP

Sjekk Tottenham-managerens reaksjon på at han er favoritt til å bli England neste landslagssjef.

Onsdag gikk Fabio Capello fra jobben som landslagstrener for England, bare fire måneder før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina starter.

Manchester United-stjernene Rio Ferdinand og Wayne Rooney var raskt ute med en melding på Twitter om at han ønsker Harry Redknapp som italienerens etterfølger. Tidligere har Liverpools kaptein Steven Gerrard gitt uttrykk for samme mening.

Også bookmakerne holder Redknapp som favoritt til å få jobben.

- Jeg har aldri tenkt på dette. Forbundet vil ta den beslutningen de tar, om hvem de ønsker, og forhåpentlig blir det rett mann for landet, sa Redknapp til BBC torsdag ettermiddag.

- Tottenham har vært fantastisk. Det vil ikke være riktig av meg å fokusere på noe annet enn Tottenham, la han til.

Pearce mot Nederland
Stuart Pearce leder England i neste landskamp, mot Nederland i slutten av februar, mens det engelske fotballforbundet jobber med å identifisere hvem de ønsker og starter prosessen med å få vedkommende på plass.

Forbundets formann David Bernstein fortalte under en pressekonferanse torsdag at man foretrekker en engelsk eller britisk manager, men at dette ikke er noe absolutt krav. Det er heller ikke et absolutt krav at vedkommende utelukkende jobber som Englands landslagssjef fra første arbeidsdag.

Hvilket altså åpner for at Redknapp kan kombinere jobben som landslagssjef med jobben som Tottenham-manager.

- Vi er åpne. Men vi vil ikke haste inn i noe. Vi begynner å jobbe med saken med høyeste prioritet i morgen, sa Bernstein.

Står ikke i veien
Harry Redknapp fortalte at han ble sjokkert da han hørte at Capello hadde trukket seg fordi forbundet nekter rasismetiltalte John Terry å være landslagskaptein.

- Vi visste at han ville dra i sommer. Jeg regnet ikke med at det skulle skje nå, fortalte 64-åringen.

Tottenham-direktør sir Keith Mills har overfor BBC gjort det klart at det blir opp til Redknapp selv å bestemme om han vil ta jobben som landslagssjef, dersom tilbudet skulle komme.

- Harry må ta en beslutning på om han vil ha jobben eller bli i Tottenham. Jeg er sikker på at Harry ikke vil være den eneste kandidaten. Det er ikke gitt at det blir Harry som får tilbudet, sa Mills.

Tottenham Hotspur liker nok ikke Capellos avskjed. Klubben kjemper om seriegull i Premier League, en situasjon få hadde våget å tro på før Redknapp kom til klubben.

- Han er en strålende manager og det vil være en tøff avgjørelse for ham om han forlater klubben. Vår posisjon er klar og det er at fansen, spillerne, trenerne og styret vil at han skal bli. Vi håper at han blir, sa Mills.

Han håper at Redknapp legger vekt på at Tottenham har støttet ham gjennom en tøff rettssak, som onsdag endte med at Redknapp ble frikjent for skattesvindel.

- Jeg tror dessuten at det er vanskelig å takle begge jobbene, sa Mills til BBC.

Redknapp har tidligere uttalt at det å få jobbe som Englands landslagstrener må være en stor ære for alle engelskmenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.