Redningsmannen fikk sparken i mai

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)

Etter en fuktig natt på byen fikk Glenn Roberts beskjed om at han skulle bort fra Aalesund.

09.11.09 13:51

MOLDE – AALESUND 1-1 (2-2 e.e.o. /4-5 e.str.):

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var mange Aalesund-helter på Ullevaal søndag ettermiddag, da sunnmørslaget vant sin aller første cupfinale.

Blant de største heltene var definitivt Glenn Roberts. Med sin utligning ti minutter ut i andre omgang sørget den tidligere Vålerenga-spilleren for at et Aalesund-lag med en spiller mindre på banen fikk ekstraomganger.

Men går man et halvt år tilbake i tid, var det langt fra noen selvfølge at Roberts fortsatt skulle være i Aalesund nå.

Fikk skriftlig advarsel
- Jeg kan bekrefte at én av våre spillere har fått en skriftlig advarsel, og at vi også har gitt ham beskjed om at vi ønsker å selge ham når «vinduet» åpner, sa Aalesund-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten 5. mai.

Han ville ikke nevne navn, men det er ingen tvil om at Glenn Roberts var mannen som fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket – som følge av en fuktig bytur.

- Jeg vil ikke si nøyaktig hva jeg fikk beskjed om. Men etter den episoden bestemte jeg meg i hvert fall for å gi alt på hver eneste trening for å bevise at jeg fortjener å være her. Og det er jeg jo fortsatt, poengterer han med et smil.

- Gikk for straffe
Scoringen var en måltyv verdig.

- Jeg så at Diego Silva gikk for straffe, men fullførte mitt løp. Da ballen kom til meg, var det bare å sette den i mål.

- Burde det ha blitt dømt frispark for filming?

- Nei, fra min posisjon så det ut til at det skulle vært straffe, selv om det var det Diego gikk for. Derfor var det riktig av dommeren å gi fordelen, sier Roberts – som ble tatt av banen fem minutter etter scoringen, som et ledd i Kjetil Rekdals taktiske mesterstykke.

Full fest i Ålesund
Dermed ble han tilskuer en hel time, samt gjennom straffesparkkonkurransen.

- Det var fryktelig nervepirrende, og sinnssykt deilig da den siste straffen gikk inn. Jeg synes vi viste en utrolig moral, og at vi vant fortjent.

- Hvordan er det egentlig å være fotballspiller i en Ålesund?

- Vi har fantastiske supportere. Men av og til kan det nesten bli for mye fotballsnakk. Og så må man være litt forsiktig når man går ut på byen, smiler Roberts.

Søndag kveld var imidlertid det meste lov når Ålesund da byens nye helter kommer hjem i 23-tida.

HTML EMBED
TV2Player.insert(359411,"playerProgram359411", {stretch: 'fill', referrer: 'Nettavisen', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.