*Nettavisen* Sport.

Refser boikottende kolleger

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Norske landslagsstjerner rolige før vinduet stenger, mens Vadim Demidov ble nektet overgang av Rosenborg.

31.08.10 21:55

REYKJAVIK (Nettavisen): - Jeg er takknemlig for det Rosenborg har gjort for meg. Jeg har alltid trivdes der, og de skal ha mye av æren for at jeg er blitt den spilleren jeg er i dag.

Vadim Demidov ble klar for Real Sociedad for en måneds tid siden, men først etter at den norske sesongen er over og det neste overgangsvinduet er åpent igjen.

Nye, spanske forsøk
De siste dagene har spanjolene intensivert kampen for å få den norske landslagsstopperen på plass før sommerens overgangsvindu lukkes for godt, men intet tyder på at de vil lykkes nå i innspurten.

- Nei, jeg står ikke akkurat og venter ved faksmaskinen, jeg er innstilt på at det ikke blir noen overgang nå.

- Erik Hoftun har informert meg om at de har vært på banen de siste dagene, men jeg er ikke skuffet over at det ikke blir noen overgang nå.

Truet aldri med boikott
Samtidig er han kjapp med å rette et velrettet spark mot fotballkolleger fra nær og fjern som den seneste tiden har nektet å spille, eller truet med en boikott.

- Jeg ville aldri nektet å spille for klubben min, og har svært liten sans for de som gjør det.

- Det er mye som skjer i Rosenborg nå framover, og jeg har det mer enn bra nok der, så en slik taktikk var aldri aktuell, forteller 23-åringen.

Huseklepp: - Gjort det jeg kan
For de andre, overgangsaktuelle, norske landslagsspillerne har problemet mer vært manglende tilbud, snarere enn motvilje fra arbeidsgiveren. Noen timer før overgangsvinduet lukkes, innrømmer alle de Nettavisen snakket med på tirsdagens landslagstrening i Island at de ikke trippet nervøst foran faksmaskinen på hotellet i Reykjavik.

- Dette bruker jeg ikke energi på, sier Erik Huseklepp til Nettavisen.

- Jeg føler jeg har gjort det jeg kan, men det er et veldig vanskelig marked nå, og siden jeg ikke har vært på noen legesjekk noe sted, kan jeg aldri tenke meg at det blir noen overgang i kveld.

Hauger: - Helt stille
Norges og Stabæks eminente anker, Henning Hauger, er like rolig.

- Det har vært veldig stille på telefonen i dag, innrømmer midtbanespilleren.

- Jeg er veldig innstilt på å spille ferdig det neste halvåret i Stabæk, og å avslutte sesongen bra der.

Ivers: - Spennende i RBK
Akkurat det samme fokuset har Steffen Iversen, som har blitt koblet til England gjentatte ganger det siste halvannet året.

- Det er så mye spennende som skjer i Rosenborg nå, med gode muligheter både i cupen og serien her hjemme, samt Europa League, at det bare er kjempemoro å være der, sier en meget avslappet Ivers til Nettavisen.

Med andre ord - de klubbdraktene de norske spillerne hadde på seg da de kom til Island, er etter alle solemerker de samme de kan ha på seg onsdag morgen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.