RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Reginiussen får gull

Sist oppdatert:
19 minutter er nok hvis Schalke kan passere Bayern München.

Tore Reginiussen har kun spilt 19 minutter med Bundesliga-fotball for Schalke etter at han like før jul forlot Tromsø. Det skjedde da han kom innpå mot Hoffenheim 30. januar. Ellers har de første månedene i Tyskland handlet om skader og etter hvert spill for Schalkes andrelag i Regionalligaen. Han står nå med fire hele kamper for dem den siste måneden.

Men uansett om han blir værende på Schalkes andrelag, og kun med 19 minutters A-lagsspill denne sesongen, så får han gull hvis Schalke skulle vinne det.

- Det er ingen begrensninger. Alle i troppen får en liten kopi av trofeet klubben eventuelt vinner, sier Schalkes pressesjef, Rolf Dittrich, til Nettavisen.

- Ikke så verst, det, svarer Reginiussen.

Fordel Bayern
Med to uker og tre seriekamper igjen å spille er sjansen til gull også til stede. Schalke ligger kun to poeng bak Bayern München - og det er et Bayern-lag som også er opptatt med å vinne Mesterligaen og cupen denne sesongen.

At Bayern er opptatt med Mesterligaen kan nok være en liten fordel for Schalke, men ellers er det fordel Bayern.

Tre serierunder før slutt ligger Schalke to poeng bak, men det virker som om Bayern har det letteste kampprogrammet. De har også fordelen av bedre målforskjell.

Til helga møter Schalke bunnlaget Hertha Berlin på bortebane. Så venter en knallhard hjemmekamp mot Werder Bremen som nå innehar 3. plassen, før sesongen avsluttes borte mot middelhavsfarer Mainz.

Til sammenligning spiller Bayern borte mot Borussia Mönchengladbach i helga, så har de svake Bochum hjemme, før de avslutter hjemme mot laget Schalke møter i helga, bunnlaget Hertha Berlin.

Uansett er det vel tvilsomt om Reginiussen får særlig med spilletid.

- Er blitt bedre
Etter innhoppet mot Hoffenheim slo han opp en ryggskade, og måtte til en spesialist i Hamburg. Der fikk han sprøytet inn et stoff i ryggmargskanalen, og heldigvis hjalp det. Men ikke før var han tilbake på a-lagstreningene, før han fikk et kne i ribbeina. Heldigvis var det bare snakk om en brist, men atter en gang ble han satt litt tilbake.

- Det har vært litt bittert med alle skadene, men samtidig har jeg fått gjort mye skadeforebyggende trening, sier den tidligere Tromsø-spilleren til Nettavisen.

Han innrømmer at det er kjedelig å ikke spille kamper, men samtidig har det egentlig gått akkurat som han regnet med på forhånd. Han var nemlig forberedt på at han måtte bruke et halvt år på å finne seg til rette i byen og bli kjent med medspillerne og fotballen laget spiller.

- Jeg vil selvfølgelig spille, og når jeg ikke gjør det så er det selvfølgelig kjedelig. Men som du sier, da jeg kom sa jeg at jeg trenger dette halvåret på å bygge meg opp og bli kjent med treningsmentaliteten og disiplinen i det som tross alt er en litt annen verden, sier han.

- Det er nemlig mye tøffere her. Det stilles tøffere krav, og da kan det være greit å ta det gradvis. Jeg får bruke den tiden det tar, og være klar når jeg får sjansen.

- Hva med landslaget?

- Jeg registrerer at siden jeg ikke spiller her så har jeg ikke vært med. Det aksepterer jeg.

- Men når det gjelder fysisk styrke og det kondisjonsmessige så er jeg helt sikker på at jeg er blitt en veldig mye bedre spiller etter at jeg kom hit. Det eneste som mangler er kamptrening. På treningene spiller jeg jo med spillere på et helt annet nivå enn tidligere, sier han.

Vel vitende om at han nå i alle fall får kamptrening på klubbens regionallag.

PS. Schalkes kamp mot Hertha Berlin i helga sendes på Eurosport lørdag 15.30.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere