RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

«Regner med at NFF brisker seg litt og så holder kjeft»

Sist oppdatert:
Storm på Twitter etter at Godset kan få jubelstraff.

Søndag ble Strømsgodset seriemester i Tippeligaen. Klubben gikk til topps i den øverste divisjonen for første gang siden 1970 - altså 43 år.

Da dommer Svein Erik Edvartsen blåste av for full tid sto jubelen i taket. En rekke supportere stormet banen i vill jubel.

Supporterne omfavnet både hverandre og spillerne i gledesrusen, før speaker etter hvert måtte gi supporterne beskjed om å forlate banen.

- Sendt brev
Det ble gjort klart at premieutdelingen - både til bronselaget Haugesund og gullaget Strømsgodset - ikke ville begynne før banen var ryddet for uvedkommende.

Tirsdag opplyser ABC Nyheter at «banestormingen» kan få konsekvenser for Godset., Norges Fotballforbund har bedt om en redegjørelse for hendelsen.

- Hendelsen ble diskutert og vi har akkurat sendt et brev til Strømsgodset, hvor de får anledning til å redegjøre for sitt syn i saken. Dersom nemnda innstiller på bot eller annens traff, vil vi igjen sende saken over til klubben, sier juridisk konsulent i forbundet, Henrik Salveson, til ABC Nyheter.

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, sier til lokalavisen Drammens Tidene at klubben ikke har noen kommentar til dette på nåværende tidspunkt.

Strømsgodset skal nå få svare NFF i saken og ifølge ABC Nyheter vil det bli innstilt på nesten bot eller annen straff for seriemesterne. Til syvende og sist vil det være opp til doms- og sanksjonsutvalget om Godset straffes eller ikke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Twitter-storm
På nettsamfunnet Twitter har imidlertid mange valgt å kommentere saken, og de fleste stiller seg spørrende til fotballforbundets framgangsmåte i denne saken.

«Banestormingen på Marienlyst var sivilisert og de gikk raskt tilbake på tribunen. Regner med at NFF brisker seg litt og så holder kjeft», tvitrer C Mores Kenneth Fredheim.

«Slike bilder som ble skapt på Marienlyst før - under - og etter kamp er positivt for den norske fotballen, som har vært inne i en mørk dal», tvitrer tidligere Stabæk- og Vålerenga-spiller Christian Aa. Bjerke om det hele.

«Godset-fansen gikk etter litt myndige formaninger av kunstgresset etter gullfeiringen. Etter 43 år tror jeg vi må vente banestorming», skriver NTB-journalist Steinar J. Bjerkmann.

- Rå fotballkultur
Banestormingen ble også et tema da pressen snakket med hovedtrener Ronny Deila etter kampen mot Haugesund søndag, men opptrinnet så ikke ut til å vekke særlig oppsikt da.

På spørsmål om jubelscenene, som kunne minnet om en hvilken som helst stadion i Sør-Amerika, svarte Deila følgende:

- Det er fantastisk. Det er en rå fotballkultur i denne byen her når det gjelder fotball. Den er litt som Godset, sa Deila i pressesonen.

- Humankapitalen overvinner det meste, og da klarte ikke politiet å stoppe dem. Det klarte ikke de andre lagene i Tippeligaen å gjøre med Godset heller, sa gulltreneren.

P.S. Også Stabæk skal ha fått en en hendvendelse fra NFF i forbindelse med det som skjedde på Nadderud da klubben i høst rykket opp til Tippeligaen, ifølge ABC Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere