*Nettavisen* Sport.

Reina utelukker ikke United

Foto: (Reuters/Scanpix)

Kan bli den første direkte overgangen mellom erkerivalene på 47 år.

08.02.11 21:05

Liverpool-fansen hadde så vidt rukket å fjerne asken fra de brente Torres-dukkene, før et nytt slag ble rettet mot Anfield: Pepe Reina vurderer en overgang til Manchester United - erkerivalen over alle erkerivaler.

«He who betrays will always walk alone»
Det har ikke vært mange lyspunkter i Merseyside-troppen denne sesongen, men ved siden av Steven Gerrard har Fernando Torres og Pepe Reina vært de største og viktigste stjernene. Torres valgte som kjent å forlate klubben til fordel for Chelsea i januar, grunnet det han betegnet som brutte løfter fra Liverpools side.

Les saken: Irritert Torres snakker ut

Tilhengerne ble rasende over sviket. Da Liverpool gjestet Chelsea i Torres-debuten hadde tribunens rødkledte med seg banneret «he who betrays will always walk alone». 1-0-seieren erstattet imidlertid mye av bitterheten med skadefro.

Men Liverpool-fansen er neppe så leget at de er klare for nok et bittert slag. Et enda bitrere et. Keeper José Manuel Reina sier til Sky Sports at han ikke utelukker en overgang til den erkeste fienden av dem alle: Manchester United.

Dermed kan djevlene på Old Trafford komme til å sparke allerede liggende Liverpool.

Hvem blir van der Sars etterfølger?
Uniteds sisteskanse, Edwin van der Sar, har sagt at denne sesongen blir hans siste som aktiv fotballspiller. Dermed er klubben på desperat jakt etter en ny førstekeeper. Reina, som er en av Europas beste målvakter, står angivelig høyt på Alex Fergusons ønskeliste.

Til Liverpools skrekk og gru sier Reina at en overgang ikke er utenkelig.

- Van der Sar skal jo legge opp, så det er naturlig at de er på utkikk. Jeg skal ikke lyve. Jeg ønsker å spille i Champions League og å spille om titler, sier spanjolen, som er lei av at Liverpool ikke lenger er en klubb å regne med helt i toppen.

- Selvfølgelig vil alle spille for en klubb som kjemper om titler. Vi pleide å kjempe i Champions League og i toppen av Premier League, men dette har dessverre ikke vært tilfelle de siste årene, sier Reina, som ble kåret til Liverpools beste spiller forrige sesong og har blitt tildelt den prestisjetunge «Golden Glove» hele tre ganger.

Kan bli den første overgangen på 47 år
Hvis et Reina-salg faktisk blir realitet, vil det være første gang at en direkte overgang skjer mellom de to klubbene siden 1964, da Phil Chisnall gikk fra United til Liverpool.

I 2007 mannet imidlertid Merseyside-klubben seg opp til å legge inn et bud på Gabriel Heinze, men Ferguson nektet å selge. Heinze uttalte offentlig at han ønsket seg til fienden og ble med det et hatobjekt på Old Trafford. Historien endte med at argentineren ble solgt til Real Madrid.

Men hvor startet fiendskapen? Klubbene kan jo ikke omtales som byrivaler, slik Manchester City og Manchester United kan, samt flere London-klubber.

Rivaler i produksjon og handel
Det sies at hatforholdet startet lenge før fotball ble byenes store trekkplaster. Liverpool var på 1800-tallet en av verdens viktigste handelsbyer, mens Manchester levde av produksjon. Da the Manchester Ship Canal åpnet og varene nå direkte kunne fraktes til Manchester, svekket dette Liverpools status. Det skal ha vært her byrivaliseringen begynte.

Liverpool FC ble stiftet i 1892, og Manchester United i 1878 (navnet Manchester United FC kom ikke før i 1902). Begge klubbene hevder å være det beste engelske laget gjennom tidene, og det kan objektivt sett være vanskelig å avgjøre hvem som har rett. United har vunnet 72 ganger, mot Liverpools 60 (uansett turnering).

United vant også det første av oppgjørene mellom de to denne sesongen. Den motsatte kampen spilles på Anfield 6. mars. Til helgen står imidlertid en annen rival på motsatt banehalvdel på Old Trafford: Manchester City. Liverpool møter Wigan lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag