Gå til sidens hovedinnhold

Reiten stakk av med tre priser under fotballgallaen

Tok de gjeveste prisene.

LSKs Guro Reiten gjorde storeslem under fotballgallaen søndag og ble årets spiller, toppscorer og vant årets mål. Kjetil Rekdal ble tildelt Kniksen-prisen.

24-åring gamle Reiten har hatt en meget god sesong i den gule drakta og vært en svært avgjørende spiller for LSK Kvinners suksess i Toppserien og mesterligaen. Hun ble søndag kronet med hele tre priser.

Hun har notert seg for totalt 21 mål, og mottok dermed også tittelen årets toppscorer for andre år på rad. Hun har også markert seg på det norske landslaget, og flere utenlandsklubber har vist sin interesse. Reiten har derimot lovet å bli i værende i LSK neste sesong når de møter Barcelona i mesterligaens kvartfinale.

Reiten ble også stemt fram og vant årets mål i med sitt skudd nesten fra midtbanen mot VIF.

Rekdal fikk Kniksen-prisen

Kjetil Rekdal ble tildelt årets Kniksen-pris. Start-treneren mottok den høythengende utmerkelsen fra sin tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

– Jeg er overrasket og sjokkert, for dette hadde jeg ikke sett for meg, det må jeg ærlig innrømme, sa Rekdal da han mottok statuetten.

Keeper årets spiller

André Hansen har vært en viktig brikke i Rosenborgs gullag denne sesongen, og stakk av med prisen for årets spiller i konkurranse med Molde-spilleren Eirik Hestad og lagkompis Birger Meling.

På 29 kamper har den 28 år gamle keeperen kun sluppet inn 23 mål.

Årets gjennombrudd

Erling Braut Haaland mottok prisen for årets gjennombrudd i Eliteserien. 18-åringen har herjet for Molde i år og vært en av Eliteseriens store stjerneskudd.

På 20 kamper scoret han 12 mål, og tok tredjeplassen på toppscorerlisten. Suksessen gjorde at Haaland i sommer landet en overgang til den østerrikske klubben RB Salzburg etter jul.

Emilie Nautnes ble kåret til årets gjennombrudd på kvinnesiden.

– Det er veldig stas og veldig kjekt å få en slik pris, sa hun.

Eliteseriescoringer

Årets toppscorer på herresiden var Franck Boli med 17 mål.

– Dette er en lagseier, sa Boli.

Sarpsborg-spiller John Helge Tveita scoret ett mål denne sesongen og det var godt nok til å vinne årets mål. Han dunket inn et langskudd i krysset mot VIF.

Årets forbilder

40-åringen Frode Kippe er en bauta i norsk toppfotball. Han har som kaptein og forsvarsspiller på Lillestrøm scoret seriemål i hver sesong siden 2007. Han vært i klubben siden 2002 og har hele 269 kamper for gultrøyene.

Han mottok prisen for årets forbilde etter å ha vært en inspirasjonskilde i over tjue år. Kippe fikk også Kniksenprisen som årets beste forsvarsspiller i 2007-sesongen.

22 år game Kristine Leine (Røa) måtte velge mellom å bli sykepleier eller VM-spiller for Norge i Frankrike til sommeren. Med tungt hjerte valgte hun fotballen. Etter dette valgte hun å snakke åpent om hvordan hun hadde det med valget sitt.

Søndag ble hun kåret til årets forbilde. Hun har spilt samtlige kamper fra start og vært en viktig forsvarskjempe for Røa denne sesongen.

Ballnett i bagasjerommet

Ranheims trener Svein Maalen er kanskje «annerledestreneren», samtidig er han også et klassisk trener-eksemplar med ballnett i bagasjerommet. Han har ledet fram trønderne til en 7.-plass i eliteserien, selv om klubben har hatt dårlig økonomi og nesten bare lokale spillere. Årets sesong har gått over all forventning for det nyopprykkede laget, og Maalen ble tildelt prisen for årets trener.

Hege Riise mottok prisen for årets trener på kvinnesiden. Hun har ledet et LSK som aldri har vært bedre. LSK-spiller Reiten takket Riise etter at hun mottok prisen for årets spiller i Toppserien, og mente hun aldri hadde vært så god uten en så god trener som Riise.

– Ingen ho, ingen meg, sa hun.

Vikings Johnny Furdal ble kåret til årets spiller i 1. divisjon. 32-åringen har vært en nøkkelspiller for et Viking-lag som rykket opp til eliteserien.

(©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken