«Reka» tatt av vinden

SKUFFET: Kjetil Rekdal er skuffet over både tap og dårlige spilleforhold.

SKUFFET: Kjetil Rekdal er skuffet over både tap og dårlige spilleforhold. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

I sterk vind og kaldt regn speidet Kjetil Rekdal etter gode tegn hos sitt lag. Han fant ingen.

22.03.11 09:42

ÅLESUND (Nettavisen):

Etter gårsdagens tap mot Fredrikstad var Kjetil Rekdal nok en gang nådeløs mot sine egne spillere. Han mener to individuelle feil førte til 1-2-tap.

- Vi gir bort begge målene. Sten (Grytebust, red.anm.) stresser med å skulle ta et utspill i motvinden. Det fører i stedet til at Fredrikstad vinner ballen høyt oppe i vår bane og vi får to cornere mot oss. Det ene fører til mål. Så mister Daniel Arnefjord ballen til Celso Borges på midten. Det er et gedigent balltap, sier Rekdal og legger til:

- Det er ikke akkurat noe godt tegn å tape en slik kamp.

Feilberegnet vinden
Den sterke vinden kom i fokus under kampen og skulle spille flere av aktørene på banen et puss. Og ikke minst skulle den være sterkt delaktig i situasjonene som oppstod rundt to av gårsdagens mål. Først ble FFK-forsvarer Jørgen Horn rundlurt av hvilket løft og tempo ballen fikk av medvinden da Aalesund-keeper Sten Grytebust sitt utspill plutselig ble målgivende til Demar Philips. Den hurtige Aafk-vingen snek seg bak stopperparet Horn og Vidar Martinsen, som feilberegnet spretten, og Philips lobbet hjemmelaget i føringen.

Så var det Grytebust sin tur til å feilberegne vinden. Først gjennom utsparket som ledet til to cornere til Fredrikstad. Så på det ene hjørnesparket fra venstrefoten til Joachim Thomassen, hvor det var tydelig at den sterke medvinden bidro til at ballen ga ekstra fart – og skapte store problemer for Aalesund-keeperen. Resultat? 1-1 til Celso Borges og Fredrikstad.

Fryktelige spilleforhold
Rekdal mener spilleforholdene skapte store vanskeligheter for lagene.

- Det var helt fryktelig spilleforhold. Utlikningsmålet kommer som et resultat av vinden. Jeg visste at det kom til å bli tøft etter pause når de hadde medvind, sier Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.