*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Brann er ikke et bunnlag

KJENNER FØLELSEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal føler med rivalen fra Bergen etter den tøffe sesongåpningen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Mener laget har mer enn nok kvaliteter til å komme seg vekk fra bunnstriden.

26.05.14 01:56

BRANN - VÅLERENGA 2-3:

BERGEN(Nettavisen): Det var duket for klassikeroppgjøret mellom Brann og Vålerenga søndag kveld.

Brann er i desperat poengjakt om dagen etter å ha tapt seks av ti kamper til nå i sesongen.

Men Vålerenga gikk også søndag seirende ut mot rødtrøyene, og forverret dermed bergensernes situasjon.

Etter seieren var det imidlertid en lettet VIF-trener, Kjetil Rekdal. Han innrømmet glatt at Brann minst fortjente et poeng.

Da Rekdal ble spurt om Norlings situasjon minnet om den han selv opplevde i fjor, begynte snakketøyet til Vålerenga-treneren.

- Jeg sa det til han etter kampen at de fortjente å få poeng. Og kanskje til og med at de fortjente å vinne. Den måten han ønsker at Brann skal spille fotball på med så mange unge spillere håper jeg at han får fortsette med i ro og mak, sier Rekdal.

Av med hatten
- Brann trenger et godt fotballag. Som har hjerte og ærgjerrighet og det så du i dag. Mange av dem er unge i tillegg. Det tar jeg meg hatten av for. De sloss til kampen var over. De vil få mer læring og mer rutine etter hvert, fortsetter han.

Ifølge Rekdal er det bare et tidsspørsmål før det snur for rødtrøyene.

- Det Brann-laget har massevis av kvalitet til å komme seg lett vekk fra bunnstriden. Det er mange som ligger der i dag som har mindre potensial. Det er viktig at folk rundt tar av presset for spillerne og det er viktig at dere i media backer Brann og Rikard Norling. Måten dem spiller fotball på, det er jo ikke noe bunnlag. Det er attraktivt. Det er morsomt å se på dem, forteller Rekdal.

Norling trives
Brann presset Vålerenga lenge og brente flere muligheter. Også i de andre hjemmekampene denne sesongen har rødtrøyene sløst med sjansene. Det bekymrer Norling litt.

- Jeg kan snu på det. Det som er positivt er den dagen det snur og vi får marginene med oss så kan vi gjøre mange mål. På den andre siden så trenger vi å gjøre mange mål, forteller Norling til Nettavisen.

- Hvor tungt er det å stå i den situasjonen du gjør nå med Brann?

- Jeg kjenner at jeg trives bra med min jobb. Jeg trives veldig godt i Bergen og Brann. Jeg trives utrolig godt med spillerne. Jeg er mest lei meg i sjelen, for deres skyld, sier Norling.

Fire hjemmetap
For på fem hjemmekamper har det blitt fire tap og en seier. Et aldri så lite hjemmekompleks og stor kontrast til fjoråret der Brann på vårparten vant alle hjemmekampene.

- De hjemmekampene vi har tapt nå har vært veldig like. Vi er bra i spillet og begynner kampene bra, så smeller det og så taper vi kampene likevel. Sånn kan ikke vi holde på, forteller kaptein Erlend Hanstveit til Nettavisen.

- Kan du beskrive hvordan humøret er nå etter kampen?

- Vi er langt nede i dag og så er vi langt nede i morgen, så er det å brette opp ermene og gå på igjen mot Molde neste gang, fortsetter forsvareren.

Kjartansson-scoring
Begge lag viste stor angrepsvilje i klassikeroppgjøret. Men det skulle gå litt over en halv time før det ble hull på byllen. Brann fikk en corner som Vålerenga-forsvaret fikk klarert. Men ballen gikk rett i bena på evigunge Hassan El-Fakiri.

Med sitt blikk slo han ballen inn i feltet igjen til Jonas Grønner. Midtstopperen vendte vekk oppasseren sin og sendte ballen rett i mål. Kalddusj for hovedstadslaget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

EFFEKTIVITET: Herman Stengel og Vålerenga avgjorde til sin fordel ved omsette målsjanser i scoringer på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Men det var ikke kaldt vann særlig lenge. Tre minutter etter ledermålet var det gjestene som fikk corner. Brann gjorde samme feil som VIF. Klarerte ballen rett i bena til Simon Larsen som skjøt, via Nicolai Høgh. Dermed karret ballen seg over målstreken og til 1-1.

Vålerenga tok ledelsen rett etter pause da Vidar Örn Kjartansson stanget et innlegg rett i mål bak en sjanseløs Piotr Leciejewski i Brann-målet. Etter 73 minutter pirket Herman Stengel inn 3-1 til gjestene.

Men Brann var ikke slått. Brann reduserte da Håkon Lorentzen lirket inn ballen bak Langer i Vålerenga-målet. Dermed var det kamp igjen. Men tross et stor trykk fra rødtrøyene på slutten maktet ikke bergenserne å utligne.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag