RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Det kan ikke fortsette sånn

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund-forsvaret i gi-bort-humør da Prica scoret hat trick.

ROSENBORG - AALESUND 4-2:

Begge lag viste fortsatt tegn til rusk i maskineriet i forsvar, men én mann viste at han er klar for seriestarten i Tippeligaen om under fire uker:

Rade Prica scoret nemlig tre mål da Rosenborg slo Aalesund 4-2 i en treningskamp i Abrahallen på torsdag.

Flere av målene kom etter gavepakker fra AaFK-forsvaret, og trener Kjetil Rekdal er klar på at den bakre delen av laget må skjerpe seg innen seriestart.

Også positive svar
- Vi har sluppet inn åtte mål på to kamper nå (Aalesund tapte 2-4 for Sogndal i forrige uke, journ.an.), det kan ikke fortsette. Det sier seg selv, sier Rekdal til Nettavisen torsdag kveld.

Han vil imidlertid ikke svartmale situasjonen.

- Det er store individuelle feil, men det kan vi gjøre noe med. Jeg bekymrer meg ikke så voldsomt, vi er ikke kjent for å slippe inn så mye mål heller, sier treneren, som mener han også fikk positive svar etter testen mot Rosenborg.

- Vi har ballen mye, og klarer å være med og føre kampen. Det er klart at de vinner fortjent, det er ikke noe å diskutere. Men vi blir ikke spilt av banen.

Tidlig AaFK-mål
Rekdals lag fikk en pangstart på kampen da tidligere Rosenborg-spiller Kjell Rune Sellin enkelt dunket ballen i mål etter kun to minutters spill.

Mindre enn tre minutter senere var det imidlertid balanse i regningen, da Rade Prica serverte ballen til Mushaga Bakenga som ikke hadde noen problemer med å sende kula i åpent mål.

Så ville Prica ta over showet selv.

27 minutter var spilt da trønderne fikk frispark på 17 meter, og svensken dunket ballen hardt i keeperhjørnet. AaFK-keeper Sten Grytebust burde kanskje hatt en hånd på ballen, men uansett hadde Rosenborg snudd kampen - og Prica ville ikke gi seg med det.

Forsvarstabbe
Like før pause satte fjorårets seriemestere i gang et fint angrep på venstrekanten, som endte med at spissen dunket ballen i kassa på volley.

Sju minutter ut i andre omgang fullførte Prica sitt hat trick, da han utnyttet en gavepakke fra Aalesunds forsvar.

Edvard Skagestad burde ha full kontroll på en lang ball, men svensken kom jagende bak og fikk sneket seg til en tå på ballen - som dermed trillet inn i lengste hjørne bak en sjanseløs Grytebust.

- Han hadde vel blitt toppscorer i fjor om han ikke hadde slitt med skader. Det kan han bli i år, spår Kjetil Rekdal om den svenske tremålscoreren.

Aalesund reduserte senere ved Michael Barrantes, da Rosenborg igjen viste at også deres forsvar fortsatt har noe å jobbe med før seriestart.

- Ingen unnskyldning
- Vi må se litt bak alt dette, vi er i en oppbygningsfase fram mot seriestart. Vi har brukt en del spillere med store mangler i kamprytme, som trenger å få mer spilletid. Og vi er inne i en tøff periode på treningsbiten, etter to treningsleire. Vi har gått litt i kjelleren etter det, og det må man bare regne med på vinteren, kommenterer Rekdal, som legger til:

- Det høres ut som jeg unnskylder meg nå, og det gjør jeg ikke. Forsvarsmessig skal vi klare oss bedre.

Bekymret er han imidlertid ikke.

- Vi har mistet Aarøy og Tippeligaens beste keeper (Anders Lindegaard til Manchester United, journ.an.). De er ekstremt viktige, og vanskelige å erstatte. Men resten ser veldig bra ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere