*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - En dramatisk avgjørelse

VIF-trener Kjetil Rekdal mener UEFA var alt for streng da Henning Berg og Legia Warszawa ble fratatt en gyllen mesterligasjanse. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Mener UEFA skulle valgt annerledes i Legia-saken.

VIF-trener Kjetil Rekdal mener UEFA var alt for streng da Henning Berg og Legia Warszawa ble fratatt en gyllen mesterligasjanse.

Legia slo Celtic hele 6-1 sammenlagt over to kamper, men en administrativ tabbe av den polske klubben gjør at den må nøye seg med europaligakvalifisering.

Bergs lag ble fredag hardt straffet for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget i returkampen mot Ronny Deilas mannskap. Legias 2-0-seier i Edinburgh ble gjort om til 3-0 i Celtics favør. Skottene fikk dermed avansementet på bortemål etter 4-4 sammenlagt.

– Det er en dramatisk avgjørelse av UEFA. Spilleren kom inn fire minutter før slutt på stillingen 1-6 (sammenlagt) og hadde så å si ingen betydning for resultatet. Sportslig er det en feil avgjørelse. Fotball skal avgjøres på banen. Jeg mener man burde holdt seg til en bot, sier Rekdal til NTB.

– Samtidig er det to sider av saken. Regelverket skal være likt for alle, men spørsmålet er i hvilken grad klubber skal straffes. Skal ikke glemme at Legia i dette tilfelle er blitt fratatt muligheten til en ganske stor inntekt, legger han til.

– Ekkelt for begge parter

Legia og Berg byttet inn Bartosz Bereszynski mot Celtic onsdag. Spilleren skulle egentlig ha sonet for et rødt kort han pådro seg i europaligaen forrige sesong.

Backen ble ilagt tre kampers karantene. Han skulle egentlig ha sonet to av kampene i 2. kvalifiseringsrunde, men han var ikke registrert til dobbeltoppgjøret mot St. Patrick's. Dermed sonet han ikke deler av karantenen offisielt.

– Det er en trist sak. Legia har gjort en glipp, men her ble konsekvensene voldsomme. Dette må være fryktelig ekkelt for alle parter. Celtic er neppe fornøyde med måten de går videre på, sier Rekdal.

– Burde trukket seg

Vålerenga-treneren får støtte fra Ståle Solbakken. FCK-manageren liker dårlig avgjørelsen til UEFA.

– Jeg har ikke noe sans for det. Noen ganger må regler være regler. Hvis man ligger under 1-6 og det gjenstår to minutter, så får UEFA heller bare gi en kraftig bot. Celtic burde blitt enig med UEFA om å trekke seg. De ble rundspilt i to kamper. Jeg ville aldri gått videre på de premissene der, sier Solbakken til TV 2.

– Sporten kommer fullstendig i bakgrunnen. Det er en liten teknisk glipp. Jeg forstår at folk vi si at en regel er en regel, men jeg synes det er helt ... huff a meg, sier Solbakken.

– Jeg får vondt av Henning og vondt av Legia. Jeg blir dårlig på vegne av Celtic og UEFA, legger han til.

Selv kjemper FCK om en plass i mesterligaens gruppespill. Danskene møter tyske Leverkusen til en tøff batalje om en lukrativ billett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag