RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Fullt fortjent om Deila får sjansen

POSTIV: Kjetil Rekdal håper Ronny Deila kan være med å løfte norske treneres anseelse utenlands.
POSTIV: Kjetil Rekdal håper Ronny Deila kan være med å løfte norske treneres anseelse utenlands. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga-treneren håper kollegaen får dra.

ULLEVAAL (Nettavisen): Ronny Deila rapporteres å være på vei til Celtic, både i skotske og norske medier.

Selv om Strømsgodsets trener foreløpig ikke vil bekrefte at det har vært kontakt mellom ham og den skotske mesterklubben, fortsetter meldingene om en nært forestående avtale å tikke inn.

Kjetil Rekdal har selv forsøkt seg flere steder i utlandet som trener. Han håper Deila kan bidra til å løfte statusen til norske trenere i utlandet, etter flere mindre vellykkete norske managereansettelser i blant annet England.

- Det er utrolig morsomt. Jeg håper at det er sant. Det hadde vært fullt fortjent hvis han fikk sjansen også, sier Rekdal til Nettavisen. 

Ros
- Han har gjort en kjempejobb med Strømsgodset. Han har vært med å bygge dem opp igjen fra å være dumpekandidat, til å vinne serien, ta seriesølv og vinne cupen, fortsetter trenerkollegaen.

Foruten å være begeistret for den jobben som er gjort for å bygge opp klubben, innrømmer Rekdal at han er tilhenger av Strømsgodsets måte å spille fotball på under Deilas ledelse.

- Ronny Deila har hatt fin, attraktiv fotball som en prioritet. I tillegg har han solgt gode spillere ut av Godset. Jobben han har gjort for Godset er vanvittig, mener Rekdal.

- Riktig «planet»
Vålerenga-treneren har erfaring med å lede lag i både tysk og belgisk fotball. Etter sin første periode som Vålerenga-trener, reiste den tidligere landslagskapteinen ut på treneroppdrag i Lierse og Kaiserslautern.

- Tror du Celtic og Skottland kan være et riktig steg videre for Deila?

- Det vet man aldri. Jeg tror det viktigste for en trener som reiser til utlandet er å komme dit med en klar tanke om hva du skal gjøre. Men du må også tilpasse deg kulturen og den gruppa som er der. Jeg har vært i to klubber med kaotiske tilstander og vet dette, sier Rekdal til Nettavisen.

CELTIC-AKTUELL: Ronny Deila.

- Hvis du kommer inn på en helt annen planet enn det som er «planeten» du kommer til, så tror jeg det blir vanskelig. Det tror jeg mange norske trenere har opplevd når de som har reist til utlandet. Du må finne plassen din i gruppa og bygge det sakte, men sikker derfra, tilføyer VIFs trener. 

- Spekulasjoner
Selv gir Ronny Deila, som onsdag kveld måtte tåle et pinlig cuptap mot Tromsdalen, inntrykk av at han ikke er blitt kontaktet av Celtic.

- Det er hyggelig å bli nevnt, men dette er bare spekulasjoner, sier Deila til Drammens Tidende etter bortekampen i fastlandsdelen av Tromsø.

Han understreker at han forholder seg til kontrakten med Strømsgodset. Den avsluttes i 2016.

- Jeg er trener i Strømsgodset og trives med det, selv om det ikke var noe hyggelig i dag, sier Deila.

Også daglig leder Erik Espeseth og sportssjef Jostein Flo i Strømsgodset karakteriserer meldingene om Deila og Celtic som spekulasjoner overfor lokalavisen. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere