*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Han sparket ikke

UTVIST: Vålerengas toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, fikk direkte rødt kort mot under Sarpsborg 08 lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Kjetil Rekdal mener det røde kortet bør strykes.

09.08.14 21:00

VÅLERENGA – SARPSBORG 08 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): I det 90. minutt oppstod situasjonen som det ble snakket om etter kampen. Sarpsborg 08s Steffen Ernemann gikk i bakken etter en duell med Vålerengas toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Sistnevnte fikk direkte rødt kort, mens Ernemann fikk gult for holding i trøya.

Dommer Tom Harald Hagen var ikke i tvil om at det var en rett avgjørelse etter kampen uten å ha sett TV-bilder. Spørsmål om en eventuell Vålerenga-anke overlater han til fotballforbundets dommerkomité.

- I dommerrapporten kommer vi til å skrive det vi opplevde på banen, så er det eventuelt opp til Vålerenga å begrunne hvorfor de er uenige. Og etter kampen får de høye herrer her oppe (Norges Fotballforbund red.anm.) avgjøre hva som skjer videre, sier Hagen til Nettavisen etter kampen.

- Han sparker ikke
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal oppfattet situasjonen likt som dommer Tom Harald Hagen, men endret mening etter kampen.

- Min første reaksjon da jeg ser situasjonen var at Kjartansson sparket han ned, og at det var en reaksjon på provokasjonen til Ernemann. De knuffet hverandre litt, og dommer Hagen trodde at Kjartansson sparket, men det gjorde han ikke. Jeg har sett tv-bildene, sier Rekdal til Nettavisen.

- Bør fotballforbundet stryke en eventuell suspensjon etter å ha sett TV-bildene?

- Det bør de gjøre. Det er et feilaktig rødt kort, han sparket ikke Ernemann og da skal ikke en spiller straffes for det. Det blir spennende nå å se om fotballforbundet klarer å følge opp at feilaktige avgjørelser blir korrigert, og ikke bare riktige avgjørelser blir feilaktig korrigert, sier Rekdal uten å ville utdype nærmere.

- Jeg ga han en liten dytt
Vidar Örn Kjartansson var skuffet over dommerens avgjørelse etter kampen og antydet at Ernemann provoserte først og overspilte da han reagerte.

- Han holdt meg unna og rygget inn i meg. Jeg prøvde å komme rundt han, men han holdt meg fast, så jeg ga han en liten dytt. Han falt veldig lett, og det er ikke rødt kort. I så fall skulle det vært delt ut mange røde i dag, sier Kjartansson til Nettavisen etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Vidar Örn Kjartansson var skuffet over dommerens avgjørelse. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)


Kjartansson innrømmer at han dyttet Sarpsborg 08s Steffen Ernemann, men vil vente til etter han har sett TV-bildene før han svarer på om Vålerenga burde anke en eventuell suspensjon.

- Dommeren sa ingenting, han ga meg bare det røde kortet. Det er dumt av meg å dytte Sarpsborg-spilleren, men det skulle aldri vært utvisning. Jeg har ikke sett situasjonen på TV, så jeg vet ikke hvordan det så ut, sier han.

- Kjartansson var sur
Ernemann er mest opptatt av at han selv får et ufortjent gult kort i en situasjon han opplever som balanseskapning fra dommeren.

- Jeg forstår ikke hvorfor jeg får det gule kortet. Jeg holder han bare bak meg. For meg virker det som om han gir meg det gule kortet, ene og alene fordi han ville ha litt balanse da han gir Kjartansson det røde, sier Ernemann til Nettavisen.

Etter kampen havnet de to i en diskusjon i garderoben hvor Kjartansson mener Ernemann filmet, og påvirket dommeren. Ernemann har en litt annen versjon.

- Han dytter meg ikke, men han sparker meg i beinet. Det er derfor jeg faller. Etter kampen kommer han bort til meg og er sur og beskylder meg for å filme, sier dansken oppgitt.

- Synes du det var et korrekt rødt kort?

- Jeg vil bare spille fotball jeg. Jeg filmet ikke. Han sparker meg i foten, men for meg hadde han ikke trengt å få det røde kortet. Det virket unødvendig å dele ut to kort der så sent i kampen, sier Ernemann.

- Uenig i det gule
Sarpsborg 08s trener Brian Deane var oppgitt over samtlige tre gule kort i kampen, og stiller seg også uforstående til hvorfor Ernemann får gult kort i den omtalte sitasjonen.

- Jeg er fornøyd med at vi får ett poeng, men skuffet over de gule kortene, som jeg ikke er enig i. Det ser ut som Ernemann blir sparket ned så jeg fatter ikke hvorfor han får gult i den situasjonen, sier Deane til Nettavisen.

- En tøff, men fair spiller
Vålerengas talentfulle 19-åring Ghayas Zahid stod bak lagets andre scoring og så ikke situasjonen hvor spissmakker Kjartansson ble utvist. Uten å ha sett tv-bildene, har han vanskelig for å tro at lagkameraten sparket.

- Jeg tror det er et feilaktig rødt kort, men han er selvfølgelig i mange dueller og får litt juling han også. Han er tøff, men alltid fair i dueller, så jeg tror ikke at han sparket, sier Zahid til Nettavisen.

Utlignet to ganger
Vålerenga tok ledelsen 1-0 på straffespark etter 50 minutter. Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson satte inn sitt 19. mål på like mange kamper, etter selv å ha blitt dratt ned i feltet.

Ledelsen holdt ikke lenger enn tre minutter, da Sarpsborg 08s Tom Erik Breive satte inn et kremmerhus av en utligning fra 17 meter.

15 minutter senere var det Vålerengas unggutt Ghayas Zahid som snurret rundt med Sarpsborg-forsvaret etter en pasning fra Grindheim. 19-åringen sendte Vålerenga i ledelsen med en flott scoring innenfor 16-meteren.

Sarpsborg ga ikke opp og utlignet ved Kristoffer Tokstad like før slutt.

I det 90. minutt fikk Vålerengas Vidar Örn Kjartansson direkte rødt kort da dommeren oppfattet at han sparket Sarpsborg 08s Steffen Ernemann.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.