RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GREIT FORNØYD: VIF-trener Kjetil Rekdal ville gjerne beholdt alle poengene mot Lillestrøm, men et sent mål ødela.
GREIT FORNØYD: VIF-trener Kjetil Rekdal ville gjerne beholdt alle poengene mot Lillestrøm, men et sent mål ødela. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Rekdal: - Ikke greit å slippe inn et sånt mål

Sist oppdatert:
Lillestrøm reddet uavgjort i hatkampen med en sen drømmescoring.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «Her regjerer Lillestrøm» sto det på et svært banner Kanarifansen viste frem før avspark mellom rivalene Vålerenga og Lillestrøm.

Det hadde vært sannheten selv, hvis de hadde snakket om målsjanser.

Lillestrøm skapte den ene store sjansen etter den andre på nasjonalarenaen mandag kveld, men effektiviteten sto ikke i stil. Da det gjensto fem minutter sto det fortsatt 2-1 til Vålerenga, og håpet begynte å ebbe ut for bortefansen.

- Ikke greit
Da dukket Moryke Fofana opp, og 22-åringen fra Elfenbenskysten dundret inn utligningen med et fantastisk langskudd fra 20 meter.

Det irriterer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Det er ikke greit å slippe inn et sånt mål. Vi skal greie å hindre det. Det er et fantastisk skudd, men vi skal klare å stoppe det i den sonen der, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Han innrømmer at Lillestrøm skapte så mange sjanser at seieren fort kunne blitt med hjem til Romerike.

- Det kunne ha gått andre veien også. Vi manglet noen gir som vi må utvikle, og vi må ikke bli blåøyde. Vi har et lag som er sammensatt av mange spillere som ikke har spilt på dette nivået. Det er første gang de spiller et slikt rivaloppgjør, og det tar tid å utvikle den smartnessen og det ferdighetsnivået som gjør at man kan fullføre kampene våre på best mulig måte, sier Rekdal.

1-1: Her scorer Moryke Fofana sitt hittil viktigste mål for Lillestrøm.


God Langer

VIF-keeper Michael Langer skal ha en stor del av æren for at VIF ikke tapte. Østerrikeren vartet opp med flere gode redninger kampen gjennom.

- Jeg tror han er skuffet over at han ikke tok 2-2-målet, men han gjør noen fantastisk redninger, og det er ingen grunn til å klage på ham, sier Rekdal.

En som er ekstra glad for utligningen til Fofana, er LSK-kaptein Frode Kippe. Han hadde scoret selvmålet som ga VIF 2-1-ledelsen tidlig i andre omgang, etter først å ha scoret LSKs ledermål.

Fofana snakker kun fransk, og det var ingen tolk til stede i pressesonen på Ullevaal. Han fikk dermed ikke mulighet til å forklare sin egen scoring, men kaptein Kippe takker 22-åringen for at han reddet ham fra å bli matchvinner i feil ende.

- Det var godt å se han score, han gjorde en kanonjobb for oss og kom til flere store sjanser. Vi slet litt det første kvarteret, men så tar vi over kampen og skaper seks-syv store sjanser. Vi skal score flere mål enn vi gjør i dag, og det er absolutt fortjent at det blir uavgjort, oppsummerer LSK-kapteinen overfor Nettavisen.

- Fortjente tre poeng
En av dem som hadde en god mulighet til å score, er LSKs nummer 10 Petter Vaagan Moen. Han traff tverrliggeren med et herlig forsøk i andre omgang.

- Det er det som er fascinerende med fotball, og jeg synes vi fortjente å ta hjem alle tre poengene, sier Vaagan Moen.

GOD: Vålerengas keeper Michael Langer.

Christian Grindheim spilte en god kamp på Vålerenga-midtbanen. Han mener det er greit med poengdeling, selv om det har en liten bismak.

- Det er greit ut fra spill og sjanser, men når det kommer så sent er det litt bittert, sier han til Nettavisen.

Grindheim ville bytte
Grindheim får ros av Rekdal for innsatsen han la ned mot Lillestrøm.

- Han ville bytte ut i dag, og slet med pulsen, men jeg sa «bare glem det, det er ikke snakk om». Da fikk han heller gå litt rundt en periode. I dag var han kaptein og et fantastisk forbilde, og pressa seg gjennom kampen med en puls han ikke fikk ned. Det er bare å skryte av ham i dag, sier Rekdal.

Oppgjørets første sjanse kom etter drøyt 15 minutter, og det var gjestene som prøvde seg. Erling Knudtzon satte på turboen og løp fra VIF-forsvaret, men Michael Langer reddet greit til hjørnespark.

Minuttet senere holdt forandret et skudd fra Moryke Fofana retning og holdt på å gå i mål, men Kanarifansen skulle likevel få juble sekunder senere. På den påfølgende corneren stanget nemlig Frode Kippe inn hjørnesparket fra Petter Vaagan Moen, og dermed sto det 1-0 til Lillestrøm.

SLO TILBAKE: Det gikk mot tap, men LSK slo tilbake med en sen scoring i hatkampen mot Vålerenga.

VIF slo raskt tilbake
Men Vålerenga slo raskt tilbake . Ghayas Zahid fant Rasmus Lindkvist med en fantastisk pasning inne i LSKs sekstenmeter, og fra skrått hold ble avslutningen for hard for Arnold Origi i LSK-buret. Ballen trillet dermed sakte over streken og utlingingen ble et faktum.

Vidar Örn Kjartansson strødde salt i såret ved å juble og gestikulere mot Kanarifansen, noe som selvsagt ikke ble tatt godt imot hos de gulkledde. Men islendingen ble neppe noe mindre populær hos VIF-Klanen av den grunn …

Petter Vaagan Moen fikk tillit fra start igjen etter noen kamper på benken, og i det 33. minutt fikk LSKs nummer 10 en gedigen sjanse. Fofana spilte fri Mjøsas Beckham med en flott pasning, men Langer vartet opp med en flott redning på forsøket fra skrått hold.

Artikkelen fortsetter under bildet

Knudtzon-sløsing
Minuttet senere fikk gjesten en enda større mulighet, og igjen var det Erling Knudtzon som gjorde mye selv. Den omskolerte spissen dro av to mann og gav seg selv en flott posisjon, men avslutningen med venstre gikk håpløst utenfor.

Som så mange ganger tidligere denne sesongen, må denne setningen skrives: Bra av Knudtzon helt frem til avslutningen. Dermed var stillingen 1-1 til pause.

Andre omgang startet med et brak, for LSK fikk frispark på 20 meter. Vaagan Moen dundret ballen i tverrligger, og på returen burde Palmi Rafn Palmason ha satt ballen i mål. I stedet ble det klabb og babb, og både Kippe og Fofana fikk avslutningsmuligheter uten å score. At ikke LSK økte ledelsen der er mildt sagt utrolig.

TØFFE TAK: Det ble en kamp med mange harde dueller på Ullevaal mandag kveld.

Kippe-selvmål
Da skjedde det som ofte skjer i fotball, det andre laget går opp og scorer. Zahid spilte fint fri Sivert Heltne Nilsen i feltet, og den tidligere Hødd-spilleren prøvde seg med et innlegg. Foran mål skulle Kippe bare klarer bort ballen, men var uheldig og headet ballen rett i eget mål. Klønete av LSK-kapteinen, og dermed sto det 2-1 til Vålerenga.

Lillestrøm ga seg ikke, og laget fra Romerike fortsatte å skape store sjanser. Med 20 minutter igjen å spille fikk Palmason stå helt alene og forsøke seg med en heading, men Langer reddet vakkert på forsøket fra kort hold. Igjen burde LSK ha funnet nettmaskene.

Tommy Høiland fikk spille de siste 20 minuttene, og spissen fikk en gyllen mulighet til å score med ni minutter igjen å spille. Igjen var avslutningen fra gjestene for svak, og forsøket gikk utenfor.

Men fem minutter før slutt dukket altså Fofana opp og utlignet med en kandidat til årets scoring. Langer var sjanseløs på forsøket fra 20 meter.

Få tilskuere
Kun 11.783 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal Stadion mandag kveld, og kun én gang har det vært færre tilskuere på tilsvarende oppgjør de ti siste sesongene. Kamptidspunktet må nok ta mye av skylden for det. Kanarifansen og Klanen skal likevel ha ros for stemningen de lagde rundt oppgjøret.

Vålerengas neste tippeligakamp spilles Brann i Bergen førstkommende søndag. Lillestrøm møter Stabæk på hjemmebane dagen før.

P.S: Noen la kanskje merke til at Vålerenga-grupperingene Isko Boys og Ikaros blusset fra tribuneplass før kampen. Mediesjef Geir Ove Fidje bekrefter overfor Nettavisen at blussingen var godkjent på forhånd, og det er dermed ikke fare for at osloklubben blir bøtelagt denne gangen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere